Slovenská reprezentácia postupuje na európsky šampionát

  • Sebastián Soroka
  • 07. 06. 2022 17:50

Slovenská Counter-Strike reprezentácia nebude chýbať na európskom šampionáte. Naši hráči si víťazstvom nad Waleským výberom zabezpečili miestenky na event v Rumunsku.

Aj napriek počiatočným problémom so skladaním zostavy, dokázal nakoniec tréner Michal "KETUBOR" Csontoš zložiť päticu, ktorá si vybojovala postup z kvalifikácie. Tím zložený z Tomáša "system" Zemka, Dominika "NIO" Maxiana, Adama "ZEDc" Bartka, Kristiána "Heikkol" Garberu a Patrika "PATR7KK" Staňa v úvodnom dueli síce podľahol Španielsku pomerom 12:16, avšak v zápase o všetko proti Walesu dokázali hráči odčiniť svoje zaváhanie a svojmu oponentovi uštedrili prehru so skóre 16:10.

Slovensko sa tak pridáva k našim českým bratom, ktorí si postup zaistili už v nedeľu. Európsky šampionát bude hostiť Rumunsko, konkrétne mesto Oradea. ME sa uskutočnia v termíne 5.7-10.7. Prizepool turnaja je stanovený na sumu $25,000. Prioritou pre národné tímy však bude uhrať, čo najlepší výsledok, aby si zaistili miesto aj na majstrovstvách sveta, ktoré sa odohrajú na exotickom Bali (Indonézia).

Či prebehnú zmeny v zostave Slovenska zatiaľ nie je známe. Už krátko pred kvalifikáciou musel KETUBOR narýchlo meniť súpisku, nakoľko niektorí oslovení hráči mali nabitý zápasový harmonogram, respektíve nedostali od svojej domovskej organizácie povolenie na plnenie reprezentačných povinnosti.

KETUBOR taktiež vyslovil myšlienku, že pre skladanie súpisky na svetový šampionát by už rád počítal s menami z popredných lokálnych tímov. Predovšetkým s Erikom "The eLiVe" Sithom z Enterprtise Esports, s ktorým spolupracoval v minulosti a považuje ho za jedného z najlepších tuzemských hráčov, respektíve s hráčmi Sampi.Tipsport.

Výsledky SK reprezentácie v kvalifikácii:

Slovensko vs. Španielsko (12:16)
Slovensko vs. Wales (16:10)

Zdroj titulnej fotografie: Facebook/eSuba

NIO dpomohol Slovensku k postupu

NIO dpomohol Slovensku k postupu Source: Facebook/eSuba

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.