Na prehre SINNERS sa podpísali technické problémy, do zápasu museli zasiahnuť GuardiaN i t0rick

  • Sebastián Soroka
  • 12. 05. 2021 16:36

Turnaj BLAST Rising 2021, v ktorom sa prerozdelí celkovo $30,000 nezačal pre českú jednotku vôbec ideálne. Na dnešnej prehre s Budapest Five majú ale veľký podiel technické problémy dvoch členov tímu, ktoré neumožnili SINNERS hrať v plnej sile.

Duo Adam "NEOFRAG" Zouhar a Jindřich "ZEDKO" Chyba sa od doobedňajších hodín potácajú s technickými problémami, ktoré im znemožnili zasiahnuť do zápasu. Zvyšok tímu tak bol nútení siahnuť po adekvátnej náhrade. Do hry bol povolaný Maksim "t0rick" Zaikin, ktorý síce pochádza z Azerbajdžanu, avšak už dlhé roky žije v Českej republike. K nemu na prvej mape pribudol tréner SINNERS, Tomáš "Tomkeejs" Tomka. Tomkeejsa ale na mape druhej vystriedal slovenský ostrostrelec, Ladislav "GuardiaN" Kovács.

Priebeh zápasu

SINNERS vs Budapest Five 1:2 (9:16, 16:12, 12:16)

Na prvej mape sa úradujúci majstri Českej republiky len márne pokúšali chytiť tempa, ktoré nasadili Maďari. Po udalosti, ktorá sa im stala tesne pred zápasom sa ani nemôžeme čudovať, že svojim oponentom podľahli po prvej polovici 3:12. V druhej polovici už ale "zlepená" zostava dokázala vykresať iskru nádeje, keď sa dostala na deviaty bod. Budapest Five ale záver zápasu zvládli dohrať vo víťaznej pohode.

Druhá mapa už bola pre SINNERS o poznanie lepšia. Veľký podiel má na tom dozaista aj GuardiaN, ktorý bol už od druhej mapy plne k dispozícii pomôcť svojmu bývalému spoluhráčovi, Tomášovi "Oskar" Šťastnému. SINNERS si po výhre 16:12 vynútili rozhodujúce tretie dejstvo.

Aj tretia mapa mala vyrovnaný priebeh, nuž na rozdiel od tej predchádzajúcej už koncovka zápasu hrala v neprospech SINNERS. Súper im uštedril prehru 12:16 a poslal ich tak do eliminačného zápasu.

Ďalší zápas

SINNERS zajtra čaká deň, ktorý rozhodne o tom, či v turnaji BLAST Rising zotrvajú aj naďalej. O 12:00 by mali vyzvať jedného z dvojice DBL PONEY/NAVI Junior. Od tohto zápasu sa bude všetko ďalšie odvíjať. Snáď už ale nastúpia českí hráči v plnej sile a nebudú, musieť riešiť technické problémy.

Pozitívom na dnešnom zápase môže byť, že sme po dlhých rokoch opäť videli hrať v jednom tíme najväčšie legendy česko-slovenskej Counter-Strike scény, Tomáša "Oskar" Šťastného a Ladislava "GuardiaN" Kovácsa. Nikto ale asi nechcel, aby to bolo za takýchto okolností.

Vďaka za hru SINNERS, bolo zábava hrať po dlhej dobe znova official (oficiálny zápas - pozn.red.). Veľa šťastia v nasledujúcich hrách“, napísal Slovák krátko po zápase na svojom twitter účte.

Photo by SINNERS

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.