SINNERS čaká v sobotu debut v ESL Pro League! Kto im vlastne bude čeliť v súbojoch o playoff?

  • Sebastián Soroka
  • 19. 08. 2021 17:30

Od soboty, minimálne na ďalších 5 dní čaká česko-slovenskú scénu sviatok. Aktuálna domáca jednotka, tím SINNERS sa predstaví v turnaji ESL Pro League S14. Turnaj, kde nájdeme tie najlepšie tímy sveta a turnaj, kde sa rozdá celkovo $750,000. Komu budú musieť hriešnici čeliť v skupinovej fáze? Poďme si predstaviť ich súperov pre najbližšie zápasy!

G2 Esports - najťažší súper?

Dátum zápasu proti SINNERS: 21.8.2021
Čas zápasu: 13:30

Najťažší hneď na začiatok? Vo všeobecnosti sa čaká, že najväčšou výzvou pre českých borcov budú práve hráči G2 Esports. S týmto európskym celkom už má česká jednotka skúsenosti. V minulosti na seba narazili pri priateľskom zápase v turnaji pod záštitou Red Bullu. Bol to však iba showmatch a tak výsledok rozhodne nemal odzrkadľovať skutočnú kvalitu oboch celkov. Sinners navyše odvtedy získali omnoho viac skúsenosti, ktoré by im mohli v ceste za víťazstvom výrazne dopomôcť.

G2 zažili v posledných mesiacoch akési znovuzrodenie a zdá sa, že ich forma graduje. Pred letnou prestávkou obsadili solídnu druhú priečku na LAN akcii IEM Cologne. Už predtým sa ale v online prostredí ukazovali v dobrom svetle, keď si pripísali niekoľko úspechov v TOP3/TOP4. Na vysnívaný triumf v turnaji, kde sa stretáva najväčšia špička (S-tier turnaj) však čakajú už poriadnu dobu. Minuloročný príchod Nikoly "Niko" Kováča za astronomickú sumu ich posun k zlatému úspechu neurýchlil. S poslednými výsledkami sa však ukazuje, že víťazstvo francúzsko-balkánskeho tímu je na spadnutie. Sinners budú mať čo robiť, aby ich dokázali zastaviť.

Zostava G2 Esports:

Audric "JaCkz" Jug
Nikola "NiKo" Kovač
Nemanja "huNter" Kovač
François "AmaNEk" Delaunay
Nemanja "nexa" Isakovič

Damien "maLeK" Marcel (coach)

Vizitka G2 Esports

Complexity Gaming - na turnaji bez skúseného k0nfiga

Dátum zápasu proti SINNERS: 22.8.2021 Čas zápasu: 20:00

Tím z druhej svetovej desiatky, ktorý dokáže potrápiť súperov aj zo svetovej päťky. Manažér Complexity sa už dlhodobo netají veľkými ambíciami. Zatiaľ jeho vízie ostávajú nenaplnené. Hráči totiž v hre Counter-Strike Global Offensive stále nedokážu nadviazať na zlatú éru ich predchodcov z čias CS 1.6.

Zostava, vrátane trénera je mixom ľudí z celého sveta, ktorým však v repertoári chýba poriadny úspech. V poslednom období sa reprezentanti severoamerickej organizácie na turnajoch skôr trápili a tak po letnej prestávke potrebujú rozhodne zabodovať. Krátko pred vypuknutím skupiny B ich ale postihla nemilá vec. Počas turnaja sa budú musieť zaobísť bez Kristiana "k0nfig" Wienickeho. Trápia ho totiž problémy so zápästím. Namiesto neho do turnajového kolotoča naskočí Niels "NaToSaphiX" Sillassen. Bude tak táto udalosť zlomovým bodom ktorý dopomôže česko-slovenskej jednotke k triumfu? Za zmienku stojí aj to že Sinners dokázali tím Complexity poraziť už v minulom roku a to pomerom 16:14

Zostava Complexity Gaming:

Benjamin "⁠blameF⁠" Bremer
Valentin "⁠poizon⁠" Vasilev
Justin "⁠jks⁠" Savage
Patrick "es3tag" Hansen
Niels "NaToSaphiX" Sillassen - stand-in

Luis "peacemaker" Tadeu (coach)

Vizitka Complexity Gaming

Virtus.pro - It´s JAME time?

Dátum zápasu proti SINNERS: 24.8.2021 Čas zápasu: 13:30

Nevyspytateľný, niekedy veľmi nekonzistentný, ale stále mimoriadne rešpektovaný a silný celok. Takto by sa dali opísať Virtus.pro, ktorých jadro tímu spolu drží už viac ako dva roky. Pri tejto zostave nikdy neviete, čo očakávať. Svojho času hrali vo finále major turnaja, aby krátko na to mali problém poraziť menej známe tímy z ich regiónu. V online ére to je takmer identická pesnička. Na prelome rokov 2020-2021 boli na hernom vrchole, avšak neskôr sa herne výrazne prepadli.

Rozhodne ale ide o tím, ktorý sa hodnotí veľmi vysoko, avšak k tomu, aby dosiahli dominanciu alebo status aký mali niekedy Fnatic, Astralis, NiP, či SK Gaming im stále čosi chýba. Vzhľadom na postavenie v rebríčku by sa dalo očakávať, že so Sinners by nemali mať problém, nuž rola favorita nemusí Jameovi a spol. vôbec vyhovovať. V minulosti na nej mnohokrát pohoreli.

Zostava Virtus.pro:

Alexey "⁠qikert⁠" Golubev
Dzhami "Jame⁠" Ali
Sanjar "SANJI" Kuliev
Mareks "YEKINDAR⁠" Gaļinskis
Timur "buster⁠" Tulepov

Dastan "dastan⁠" Akbayev (coach)

Vizitka Virtus.pro

OG - hviezdny mladíci

Dátum zápasu proti SINNERS: 25.8.2021 Čas zápasu: 13:30

Tím s vekovým priemerom 23 rokov má talentu na rozdávanie. Podobne ako Complexity, však zostava OG na svoju veľkú chvíľu stále čaká. Tento celok vedie skúsený a svojho času aj "nechcený" in-game leader Aleksi "Aleksib" Virolainen. Už v minulosti okolo seba postavil tím plný hviezd. Nanešťastie, jeho pokus vytvoriť úspešný super team okolo hráčov ako NBK, či ISSA vyhorel po zhruba roku ako fakľa.

Tentokrát má bývalý hráč ENCE pod sebou skôr talenty, ktoré už majú niečo odohrané na TOP úrovni, ale aj také, ktorých vrchol kariéry ešte iba čaká. OG sú na papieri tím, ktorý môže v rámci celého turnaja iba prekvapiť a mnohí ich netipujú ani na postup do play-off. Podobné predikcie sú však a aj u Sinners, ktorých cieľom je práve play-off. Pre úradujúcich majstrov Českej republiky môže a zrejme aj bude hrať výsledok proti európskemu celku rozhodujúcu rolu.

Zostava OG:

Aleksi "⁠Aleksib⁠" Virolainen
Mateusz "⁠mantuu⁠" Wilczewki
Valdemar "⁠valde⁠" Bjørn Vangså
Nikolaj "⁠niko⁠" Kristensen
Mateusz "mantuu" Wilczewski

Casper "ruggah" Due (coach)

Vizitka OG

forZe - ruské torpédo

Dátum zápasu proti SINNERS: 26.8.2021 Čas zápasu: 20:30

Ruský tím nemal pôvodne na tomto turnaji ani len štartovať. Ale vzhľadom na to, že Renegades nakoniec do Európy nepriletia, dostali svoju šancu forZe. Oskar a jeho spoluhráči majú proti tomuto tímu negatívnu bilanciu. V tomto roku sa stretli hneď trikrát, z toho Sinners dokázal získať triumf na svoju stranu iba v jednom prípade.

Štatistiky z minulosti a súčasná forma sú ale dve rozdielne veci. Po letnej prestávke sa síce ani jeden z tímov nepredstavil na nijakom turnaji, avšak Česi, ktorí sa už niekoľko týždňov koncentrujú najmä na tento turnaj, by mohli mať prípravu na oveľa vyššej úrovni ako ich oponenti z východu. Aktuálne poradie vo svetovom rankingu o tom síce nevypovedá, avšak našu domácu jednotku môžeme v tomto zápase označiť za mierneho favorita.

Zostava forZe:

Andrey "Jerry" Mekhryakov
Almaz "almazer" Asadullin
Evgeny "FL1T" Lebedev
Aleksandr "KENSI" Gurkin
Aleksandr "zorte" Zagodyrenko

Anatoliy "liTTle" Yashin (coach)

Vizitka forZe

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.