Sinners sa dnes postavia proti Complexity. Dokážu hráči zopakovať svoj včerajší výkon?

  • Sebastián Soroka
  • 22. 08. 2021 15:00

Oslavy zo včerajšieho historického víťazstva Sinners proti G2 Esports sú už za nami a hráči sa musia koncentrovať na novú výzvu. V ich druhom zápase v rámci ESL Pro League S14 budú čeliť tímu Complexity so 6.najlepším hráčom roka 2020, Benjaminom "blameF" Bremerom!

Complexity už majú na konte jednu prehru

Tím, ktorý je dnešným vyzývateľom česko-slovenskej jednotky bol značne oslabený už pred samotným turnajom, nakoľko im krátko pred zahájením skupiny B vypadol zo zápasového tempa Kristián "k0nfig" Wienecke, ktorého trápia problémy so zápästím. V tíme nahradil absentujúceho Dána, jeho krajan Niels "NaToSaphiX" Sillassen. Aj to bol možno jeden z faktorov prečo Complexity v úvodnom dueli proti forZe zaváhali.

So včerajšom prehrou sa tak dostali do situácie, kedy majú nôž na krku. S prípadnou porážkou proti Sinners by sa totiž blameF a spol. už len ťažko dostávali do playoff. Európania tak musia bezpodmienečne vyhrať. Status "favorita" i zložitá situácia po včerajšej prehre, ich dostala ešte pod väčší tlak.

Najväčšia hviezda tímu je jasná, Benjamin "blameF" Bremer je dlhodobo lídrom tímu. Ide o mimoriadne komplexného hráča, ktorý nielenže plní funkciu IGL, ale tiež dominuje individuálnym štatistikám.

blameF je lídrom Complexity Source: liquipedia.net/ESL
Tréner Sinners očakáva víťazstvo svojich zverencov

Sinners svojou včerajšou výhrou nad favoritom celého turnaja značne šokovali celý Counter-Strikový svet. Zápas proti Complexity je už ale iná kapitola, ktorú rozhodne netreba podceniť. Skúsenosti s takými zápasmi síce hrajú v prospech ich oponenta, avšak súčasná forma a tiež aj nenarušená zápasová zostava už nie. Sinners tak majú veľkú šancu zdolať aj ďalšieho z favoritov na postup zo skupiny.

Eventuálne víťazstvo by im do veľkej miery mohlo pomôcť s postupom do playoff. Ak by aj prišla prehra, tak celkové skóre 1:1 by nebola žiadna tragédia, ale skôr šanca napraviť svoje zaváhanie v ďalšom zápase. Vo forme sú navyše aj dve najväčšie hviezdy tímu, Adam "NEOFRAG" Zouhar a Max "SHOCK" Kvapil vo včerajšom dueli vypustili na G2 Esports hotový hurikán.

Značnú firepower však môžu preukázať aj Jindřich "ZEDKO" Chyba ale tiež aj najskúsenejší člen zostavy, Tomáš "oskar" Šťastný. Nehovoriac o Sebastianovi "beastik" Daňovi, ktorí so svojou IGL pozíciou možno pôsobí nenápadným dojmom, avšak v kritických chvíľach je to on, v ktorom Sinners môžu nájsť veľkú oporu.

Ako vidí dnešný duel Tomáš "tomkeejs" Tomka - coach Sinners:

Očekávám vyrovnanou a agresivní hru od obou stran s naší vítěznou koncovkou. Na soupeře máme přípravu stejnou jako na každého jiného a nejnebezpečnější hráči na opačné straně budou asi blamef a poizon. Absence k0nfiga je pro Complexity velká ztráta a budou to mít bez něho celý turnaj velmi náročné.

Zdroj titulnej fotografie: Instagram/Sinners

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.