SINNERS potvrdili status domácej jednotky a vyhrávajú finále Sazka eLEAGUE! Entropiq Prague ale nepredali kožu lacno

  • Sebastián Soroka
  • 20. 06. 2021 21:07

Entropiq Prague predviedli výkon, za ktorý sa rozhodne nemusia hanbiť, na domácu jednotku to ale jednoducho nestačilo. Z finálového derby Entropiq Prague vs SINNERS vzišli nakoniec podľa očakávania ako víťazi druhí menovaní. Pre hriešnikov ide v Sazka eLEAGUE o tretí titul v rade.

U SINNERS sa pred samotnou súťažou nerátalo s ničím iným iba s titulom. Pre úradujúcich majstrov Českej republiky išlo všetko podľa plánu, keď základnou časťou preleteli bez straty jedinej mapy, následne si v semifinále hladko poradili s ENTERPRISE Esports 2:0 na mapy. Na väčší odpor a problémy narazili ale hráči až vo finále proti tuzemskej dvojke, Entropiq Prague.

Priebeh finále:

SINNERS vs Entropiq Prague 3:1 (13:16, 16:11, 16:12, 16:12)

Zverenci Jozefa "dodi" Kissa vedeli, že ak chcú pomýšľať na zisk titulu, musia ísť vo finále naplno a vyvarovať sa zbytočným chybám. BO5 séria sľubovala pre neutrálneho diváka fantastickú show a tak sa aj stalo. Entropiq Prague zobrali v úvode zápasu zodpovednosť do svojich rúk a po vyrovnanej mape de_nuke sa nakoniec ujali vedenia v sérii.

Na druhej mape, ktorou bola mapa de_mirage to už chvíľami vyrezalo, že Leckr a spol. ujdú svojmu súperovi na rozdiel dvoch bodov. Po prvej polovici viedli Entropiq Prague 10:5, vtedy ale nastal v zápase zlom a SINNERS začali celý vývoj stretnutia otáčať vo svoj prospech. Na druhej mape si hriešnici vydobyli víťazstvo v pomere 16:11. Víťaznú radosť si neskôr zopakovali aj na ďalších dvoch mapách, avšak zadarmo to rozhodne nebolo. Nedávni víťazi 1.Tipsport COOL ligy vzdorovali ako to len šlo, nuž SINNERS sú na inom leveli, či už herne, mentálne ale aj čo sa skúsenosti týka.

SINNERS tak berú celkový titul z jarného splitu Sazka eLEAGUE a k tomu do tímovej pokladnice pribudne hráčom suma 100,000KČ. Tiež potvrdzujú, že sú to oni, ktorí udávajú na domácej scéne tempo, a že ich výsledky zo zahraničných turnajov sú len jasným dôkazom toho, že už dávno prerástli potenciál česko-slovenských súťaži. Druhý Entropiq Prague si za vybojované striebro odnášajú 50,000KČ. Hráči ale chceli rozhodne viac.

Zdroj titulnej fotografie: ©SINNERS

Photo by SINNERS

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.