SINNERS porazili bývalú svetovú jednotku a výrazne sa tak priblížili k postupu do ESL Pro League

  • Sebastián Soroka
  • 23. 06. 2021 22:12

Aktualizované: SINNERS čaká v nedeľu (27.6) finále, ktoré rozhodne o ich postupe, respektíve (ne) postupe do ESL Pro League. Zero s jeho GamerLegion žiaľ vypadol v prvom kole.

Obrovský skalp podčiarknutý parádnym výkonom! Český tím SINNERS dokázal v rámci playoff ESEA Premier Season 37 zdolať niekdajšiu svetovú jednotku a "princov " online éry, BIG Clan. Na poslednej mape to bola dráma až dokonca, družina na čele s Oskarom ale nakoniec (u) kopala výsledok 16:14. Pre hriešnikov ide o historický moment, keďže od vzniku zostavy ešte ani raz neporazili celok, ktorý by sa nachádzal v TOP10 najlepších tímov sveta.

Víťazstvo SINNERS v tejto fáze turnaja je mimoriadne dôležité. Český tím a obzvlášť ich tréner Tomáš "Tomkeejs" Tomka si dal ako potenciálny ciel pre tento rok kvalifikáciu do ESL Pro League, respektíve posun medzi TOP20 najlepších tímov sveta. Po dnešnej výhre sú k tomu úradujúci majstri Českej republiky o čosi bližšie, nakoľko sa teraz nachádzajú vo finále horného pavúka Na postup do elitnej európskej ligy a finančnej prémie vo výške $20,000 potrebujú hráči ešte dve výhry.

Vo finále horného pavúka sa stretnú s jedným z dvojice forZe/AGO. V prípade prehry budú smerovať do finále dolného pavúka, odkiaľ budú mať stále šancu na celkový triumf. Zo súčasnej zostavy má pochopiteľne s ligou akou je ESL Pro League skúsenosti iba Tomáš "Oskar" Šťastný. V minulosti mal ale k nej blízko aj Jindřich "ZEDKO" Chyba. S jeho vtedajším tímom Alza.eXtatus im v roku 2018 účasť v tejto prestížnej súťaži ušla o jeden zápas. Snáď bude pre neho tentokrát konečný výsledok priaznivejší a dočká sa účasti v tier 1 lige.

V playoff ESEA Premier Season 37 sa nachádza aj ďalší zástupca tuzemskej scény. Patrik "Zero" Žúdel s jeho GamerLegion ale prehral úvodný duel proti forZe a v súčasnej dobe tak bojuje v dolnom pavúkovi proti francúzskemu LDLC.

Zdroj titulnej fotografie: ©HLTV.org

Photo by SINNERS

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.