Plnou parou vpred! Sinners idú hrať o postup na Major

  • Sebastián Soroka
  • 21. 04. 2022 00:55

Antverpský Major, ktorého organizácie sa zhostí spoločnosť PGL sa nezadržateľne blíži. Sviatok Counter-Striku vypukne už 9.5. Kompletné zloženie účastníkov však stále nie je známe. Okrem gigantov ako FaZe Clan, Natus Vincere, alebo Outsiders (Virtus.pro) na ňom môžu figurovať aj českí hráči zo Sinners. Osud veľkej tuzemskej revolúcie majú plne vo svojich rukách.

Sinners čaká na úvod HEET

Česká družina odštartuje svoje dobrodružstvo na turnaji proti francúzskemu celku HEET. Na úvod to je rozhodne mimoriadne prijateľný súper. Francúzi sa ale budú môcť oprieť o bohaté skúsenosti Alexandreho "bodyy" Pianara, ktorý svojho času pôsobil v tíme G2 Esports, kde mal možnosť vyhrávať aj veľké tituly.

Napriek tomu, ale treba jedným dychom povedať, že Sinners sa aspoň podľa papierových predpokladov ocitli v "ľahšej" skupine, nakoľko sa vyhli tímom ako FaZe Clan, Vitality, Heroic, BIG, ktorí boli pridelení do skupiny A. Sinners sa nachádzajú v skupine B.

Poslednú Major kvalifikáciu, ktorú zostava pod taktovkou Tomáša "tomkeejs" Tomku odohrala, mala srdcervúci dopad. Dobre rozbehnutý začiatok kvalifikácie sa im totiž vymkol spod kontroly a hriešnikom tak ostali iba oči pre plač. Niektorým fanúšikom nedá zbabraná koncovka v boji o PGL Major Štokholm dodnes spávať.

Odvtedy prišlo v tíme k zmene, keď legendárneho Tomáša "oskar" Šťastného vystriedal mladý talent, David "forsyy" Bílý. Posledné mesiace a turnaje nešli pre najlepší český tím podľa predstáv, teraz majú ale ideálnú príležitosť nastoliť obrat a vybojovať pre Českú republiku a tunajšiu scénu úspech, aký tu doteraz nemal obdobu.

NEOFRAG môže so Sinners prepísať históriu

NEOFRAG môže so Sinners prepísať históriu Source: Facebook/V4 Future Sports Festival
V skupine B nájdeme zvučné mená

V skupine B sa okrem Sinners nachádza aj česká organizácia Entropiq, ktorú bude reprezentovať ruská CS:GO zostava. Práve pätica na čele Alekseiom "El1an" Gusevom urobila na Štokholmskom Majore dieru do sveta, keď sa jej takmer podarilo postúpiť aj do playoff. Vyraďovacia časť im síce unikla pomedzi prsty, ale na dojem, ktorý zanechali sa nezabúda. Entropiq možno zaradiť medzi najväčších ašpirantov na postup.

Od koho sa tiež očakáva, že si vybojuje miestenky na belgickom Majore sú rozhodne G2 Esports, Players (Gambit), NIP, respektíve Astralis. Celkovo je pre 16 tímov v skupine B vyčlenených 8 postupových miest. Tri najlepšie tímy budú mať navyše garantované miesto v hlavnom turnaji. Pre zvyšných 5 tímov je vyhradená účasť v Challenger stage.

Zápas Sinners je naplánovaný na 12:15. Naživo ho s českým komentárom sprostredkuje twitch kanál eLEAGUEcz. Jediný český hráč, ktorý sa kedy prebojoval na najväčší turnaj sveta je Tomáš "oskar" Šťastný.

Zdroj titulnej fotografie: Instagram/Sinners

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.