Sinners a eSubu čaká boj o postup na turnaj Vyšehradskej štvorky! Kvalifikujú sa do Budapešti?

  • Sebastián Soroka
  • 18. 09. 2021 16:30

Česko-slovenská scéna bude mať na turnaji V4 Future Sports Festival 2021 s istotou dvoch zástupcov. Meno jedného sa dozvieme po dnešnom finále 1.Tipsport COOL ligy medzi Entropiq Prague a ENTERPRISE Esports. Druhým postupujúcim tímom sa zase stane tohtoročný víťaz Majstrovstiev Slovenskej republiky.

Šancu však tuzemské tímy majú aj v medzinárodnej kvalifikácii. V nej si miesto zaistili tímy Sinners a eSuba. V medzinárodnej kvalifikácii určenej pre 8 tímov sa rozdá prizepool vo výške 25000€ a 4 postupové miestenky na hlavný event v Budapešti. Dokážu naše dve želiezka v ohni rozšíriť česko-slovenskú výpravu pre novembrový turnaj konajúci sa v hlavnom meste Maďarska?

Sinners sú najväčším favoritom

Zostava Sinners: oskar, SHOCK, NEOFRAG, ZEDKO, beastik, Tomkeejs (coach)

Najväčším favoritom celej kvalifikácie sú hráči českého celku Sinners, ktorí si miesto medzi osmičkou tímov vyslúžili skrz celoeurópsku open kvalifikáciu. Domáca jednotka vyzve vo svojom otváracom dueli srbský celok 4glory. S prípadnou výhrou by si zaistili zápas o postup proti celku z východnej Európy - ONYX, kde momentálne pôsobí aj bývalý hráč HellRaisers, Vladyslav "bondik" Nechyporchuk. Ak však Sinners v jednom zo zápasov zaváhajú, budú mať stále šancu na úspech v lower brackete. Tam si však už prehru nebudú môcť dovoliť.

Source: SINNERS Esports

Životná šanca pre eSubu

Zostava eSuby: Pechyn, Blogg1s, twist, sAvana1, luko, Benq1 (coach)

Kvalifikácia je aj veľkou príležitosťou pre organizáciu eSuba. Tá na turnajoch V4 Future Sports Festival v minulosti dominovala v hre League of Legends, jej CS:GO tím sa ale na podujatie takého rázu ešte nikdy neprebojoval. Toto je tak šanca, ktorá sa už nemusí v blízkej dobe opakovať.

Modrá krev vyzve v prvom kole bulharský tím FIEND, ktorý aktuálne okupuje 31.miesto vo svetom rebríčku. Pred nedávnom tiež Bulhari porazili aj Sinners, Benq1ho zverencov tak rozhodne nečaká ľahký zápas.

Blogg1sa a jeho spoluhráčov by eventuálna výhra proti tímu FIEND poslala do zápasu o postup proti Poliakom z Wisla Krakow. Naopak, ak svoj úvodný duel prehrajú, budú sa musieť pripraviť na súboj o "všetko" proti Budapest Five.

Rozpis naplánovaných zápasov:
SINNERS vs 4glory - 19.8.2021 o 16:00
eSuba vs FIEND - 19.8.2021 o 19:30

Zoznam tímov pre medzinárodnú kvalifikáciu na turnaj V4 Future Sports Festival:

  • Sinners
  • eSuba
  • Fiend
  • Wisla Krakow
  • Infinite
  • ONYX
  • Budapest Five
  • 4glory

Zdroj titulnej fotografie: Facebook/Benq1

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.