Sinners čaká zmena hráča, oskar opustí tím. Enterprise Esports prídu o hlavnú hviezdu

  • 11. 01. 2022 11:45

AKTUALIZÁCIA 12.1 - 10:15: Organizácia Sinners oficiálne potvrdzuje odchod Tomáša "oskar" Šťastného. Jeho ďalšie kroky a ani jeho náhrada zatiaľ neboli oznámené. Na bližšie stanovisko sa ešte čaká. Viac v samostatnom článku.

Pôvodný článok:

Viac ako ročné účinkovanie Tomáša "oskar" Šťastného v českom tíme Sinners je na svojom konci. Podľa našich zdrojov by mala česká legenda opustiť svoje aktuálne pôsobisko. Prázdne mieste po hlavnom sniperovi tímu by mal prevziať David "forsyy" Bílý z Enterprise Esports, ktorý s tímom už aj trénuje.

Táto nevynútená zmena tak spôsobí na domácej scéne hráčsku rošádu. Vo veľkom to bude bolieť práve Enterprise Esports, ktorý prídu o svojho najväčšieho ťahúňa. Aktuálne 2.najlepší tím EPLAYER Rankingu však náhradu našiel pomerne rýchlo a to v Dominikovi "NIO" Maxianovi, ktorý v našej minuloročnom EPLAYER TOP15 hráčov obsadil 12.priečku. V minulosti reprezentoval NIO tímy ako eSuba, Dark Tigers, či eEriness.

Oskar sa stal súčasťou Sinners koncom roka 2020, keď sa po niekoľkomesačnej pauze rozhodol vrátiť späť k súťažnému hraniu. A kde inde mali viesť jeho kroky, ak nie k českému tímu, ktorý má potenciál na zviditeľnenie sa na medzinárodnej scéne? V roku 2021 sa mu so Sinners podarilo preraziť v Európe. Svojho času držala česká zostava 19.miesto v globálnom rankingu tímov od portálu HLTV.org a takmer postúpila aj na štokholmský Major. Dá sa tak s čistým svedomím povedať, že Oskar si svoju misiu splnil na jednotku.

Jeho ďalšia budúcnosť nie je známa. Potenciálne by jeho kroky mohli viesť do európskeho celku GORILLAZ, kde sa aktuálne nachádza jeho niekdajší spoluhráč Miikka "suNny" Kemppi. Ide však zatiaľ iba o špekuláciu.

Zostava Sinners pre rok 2022 by mohla vyzerať nasledovne:

Adam "⁠NEOFRAG⁠" Zouhar
Sebastian "⁠beastik⁠" Daňo
Max "⁠SHOCK⁠" Kvapil
Jindřich "⁠ZEDKO⁠" Chyba
David "forsyy" Bílý

Tomáš "tomkeejs" Tomka

Zdroj titulnej fotografie: Jan Hložek, EPLAYER

Forsyy by sa mal stať hráčom Sinners Source: Facebook/Enterprise Esports

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.