Apeks vytiahli na stôl vzácnu kartu! Do tímu k Stykovi smeruje legendárny Shox

  • Sebastián Soroka
  • 11. 08. 2022 23:00

Posledný dielik skladačky je už oficiálne oznámený. Letnú prestavbu tímu Apeks dotvára meno, v ktoré mnohí fanúšikovia nedúfali ani v tých najbujarejších snoch. Posilou nórskeho celku sa stáva Major šampión z roku 2014, Richard "shox" Papillon!

Pre 30-ročnú francúzsku legendu pôjde o tretiu zastávku za posledných 12 mesiacov. Po tom čo bol vlani vyhodený zo zostavy Vitality, našiel útočisko v zámorí, konkrétne v tíme Liquid. Misia za veľkou mlákou však nevyšla podľa predstáv a Shox bol presunutý na lavičku nahradníkov. Počas tohto prestupového leta sa tak stal jednou z najväčších "rýb" na trhu.

Svoje ďalšie kroky si však potreboval dôkladne premyslieť. Vidinu na reštart kariéry nakoniec spozoroval v Apeks. „Po mojom pôsobení v Liquid som si potreboval zobrať prestávku, aby som si oddýchol od vyčerpávajúceho programu, ktorý sme mali. Potreboval som sa uistiť, že moje mentálne zdravie je v poriadku. Som vďačný Apeks, hráčom a trenerskému tímu za túto príležitosť. Som presvedčený o tom, že so správným mindsetom dokážeme veľké veci a viem, že každý vynaloží potrebnú prácu na to, aby sa z tohto dobrodružstva stal úžasný príbeh“, popisuje Shox svoje dojmy z nového tímu.

Shox patrí medzi najväčšie legendy Counter-Striku. Veľmi zvučným menom bol už v Counter-Strike: Source, s príchodom verzie Global Offensive sa prepracoval medzi najužššiu elitu. Je to mimoriadne komplexný hráč s kvantum skúsenosťami a značnou kvalitou. Práve jeho skúsenosti môžu zohrať v budúcnosti Apeks kľúčovú úlohu. Neľahkej úlohy kapitána sa totiž ujíma Martin “STYKO” Styk. Shox mu však mieni byť pri jeho adaptácii na IGL pozíciu nápomocný.

S mojimi znalosťami a skúsenosťami sa budem snažiť pomôcť STYKOvi pri jeho novej role. Viem, že dokáže byť skvelým in-game leadrom. Podpora a pomoc pre mladších hráčov je niečo, čo rád urobím, spraví ich to silnejšími. Môj cieľ s týmto tímom je vytvoriť dobrú chémiu medzi každým a postupne pracovať na tom, aby sme sa stali solidným tier 1 tímom“, dodáva ambiciózne niekdajší hráč G2 Esports.

Tretí najlepší hráč roku 2013 bude mať pri hre Apeks väčšiu voľnosť, nakoľko sa ujme pozície lurkera. Práve tam bude môcť najlepšie uplatniť svoje dlhoročné skúsenosti, ale hlavne skvelé premýšľanie pri situáciách 1vX.

Cieľ Apeks je celkom zrejmý. Postupiť na Major v Rio De Janerio a začať sa prebojovávať medzi tímy na tier 1 scéne.

Základná zostava Apeks vyzerá nasledovne:

Martin “STYKO” Styk - IGL
Tim “nawwk” Jonasson
Joakim “jkaem” Myrbostad
Justinas “jL” Lekavicius
Richard "shox" Papillon

Jakub “kuben” Gurczynski (coach)
Pål “Polly” Kammen - asistent coacha

hox v časoch, keď ešte hájil farby Vitality

Shox v časoch, keď ešte hájil farby Vitality Source: ESL

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.