Preview: Sazka eLEAGUE štartuje už túto nedeľu! Titul obhajujú SINNERS

  • Sebastián Soroka
  • 17. 04. 2021 19:00

Najväčšia česko-slovenská liga je po mesiacoch pauzy opäť v plnom prúde! Po úspechu z minulého roka sa organizátor rozhodol pokračovať v tradícii a aj tento rok rozdelí svoju súťaž do dvoch sezón - jarný a jesenný split. O celkovú výhru sa pobije 8 tímov. Kto je najväčším favoritom na titul a naopak najväčším ašpirantom na obsadenie posledných priečok?

Systém turnaja

  • Počet tímov: 8 tímov
  • Zápasy hlavnej časti budú formátom BO2
  • Hrá sa systémom každý s každým po jeden zápas. Všetky tímy, tak budú mať na konci zákl.časti 7 zápasov.
  • Prvých 6 tímov postupuje do playoff a zaisťuje si tak slot v ďalšom splite. Posledné dva tímy bude čakať baráž o udržanie.
  • Účastníci: SINNERS, eSuba, Entropiq, Sampi, Cryptova, eEriness, ENTERPRISE, BRUTE

Favoriti na celkový triumf

SINNERS
Zostava: oskar, ZEDKO, NEOFRAG, beastik, SHOCK

Bez väčších špekulácii sú najväčším adeptom na celkový triumf v oboch splitoch hráči tímu SINNERS. Tí dokonca obhajujú dvojité víťazstvo z minulého roka. Hriešnici už dávno prerástli úroveň domácej scény, avšak zúčastniť sa najprestížnejšej domácej ligy je pre nich dozaista veľká motivácia na návrat.

Aj keď cesta k vytúženému triumfu bude dlhá, tak mala by byť o niečo ľahšia ako v minulom roku. Úradajúci majstri Českej republiky odvtedy dozreli do tímu, ktorý dokáže uhrať slušné výsledky v Európe, posilnili sa o českú legendu, Tomáša "oskar" Šťastného a hlavne nabrali mnoho skúsenosti.

Favoriti na TOP3

Photo by Sazka eLEAGUE - facebook

ENTERPRISE esports

Zostava: manguss, Forsyy, The Elive, Levi, lucasP

Celok ENTERPRISE sa síce neprebojoval z národnej kvalifikácie na prestížny turnaj od REPUBLEAGUE, tiež neuspel v ich dvoch turnajoch o 1000€, zato si však hráči spravili dobre meno na platforme ESEA, keď sa nakoniec prebojovali do ESEA Advanced. Postup do playoff Sazka eLEAGUE by pre nich mal byť povinnou jazdou a možnosťou zabojovať o post domácej dvojky. Vo veľkej forme je aj ich sniper David "Forsyy" Bílek, ktorý prednedávnom nastrieľal viac ako 40 fragov proti tímu SINNERS.

eSuba

Zostava: luko, jaro (WEAMO), NIO, Blogg1s, Twist
Tréner: Tomáš "Benq1" Masaryk

Modrá krv si podobne ako ENTERPRISE prešla v januári (leden) väčšou hráčskou obmenou. Benq1ho zverenci sa v domácich súťažiach zatiaľ prezentujú v dobrom svetle. Podarilo sa im zvíťaziť v druhom turnaji od REPUBLEAGUE a odniesť si 1000€ a hráči si tiež vybojovali postup na ich medzinárodný turnaj, keď uspeli v národnej kvalifikácii. Tím eSuba zatiaľ túto sezónu rozhodne nesklamal a nemalo by sa tak stať ani počas tejto súťaže.

Photo by Sazka eLEAGUE - facebook

Entropiq

Zostava: Leckr, capseN, AJTT, HONES, MoriiSko
Tréner: Jozef "Dod1" Kiss

Mnohí ľudia ašpirujú práve Entropiq na tím, ktorý by mal najviac potrápiť SINNERS a prípadne im tak znemožniť zisk titulu. Entropiq zatiaľ píšu v tejto sezóne podobný ako scenár ako eSuba. Aj AJTT a spol. si uchmatli 1000€ v turnaji od REPUBLEAGUE a sú súčasťou ich medzinárodného turnaja. Navyše si vice-majstri Českej republiky zabezpečili aj postup do ESEA Advanced.

Sampi

Zostava: QUEZTONE, bery, noobiq, Kinzo, Pechyn

Tím, ktorý v nedávnej dobe musel riešiť náhle problémy so zostavou. Z osobných dôvodov odišiel na lavičku náhradníkov 4-násobný majster Českej republiky, Patrik "DEV7L" Stuchlík. Toho pohotovo zastúpil Martin "bery" Beránek a zdá sa, že táto zmena nijako nenarušila chod tímu a Sampi podávajú kvalitné výkony, ktoré potvrdili aj v národnej kvalifikácii od REPUBLEAGUE. V Sazka eLEAGUE môžu QUEZTONE a spol. pokojne útočiť na účasť vo finále

Outsideri

Študio Sazka eLEAGUE privítalo minulý rok aj niekoľko hostí Photo by Sazka eLEAGUE - facebook

BRUTE

Zostava: ADEJIS, KWERTZZ, Matys, EYO, Crazyy
Tréner: Stanislav "carnyL" Juhás

Celkom otvorene treba povedať, že aj keď je značka BRUTE veľkým menom na našej scéne, tak ich aktuálna CSková zostava sa zatiaľ nepredviedla v tom najlepšom svetle. Hráči si neudržali slot v ESEA Advanced a zostúpili do nižšej divízie a do toho sa im nepodarilo prebojovať ani do 1.Tipsport COOL ligy, keď v barážovom zápase podľahli eEriness. BRUTE sú zmesou skúsenosti a mladej krvi. Na nejaký väčší úspech ale hráči stále čakajú. Postup do playoff zo 6.miesta by mohol byť reálny, otázkou je, či to nebude maximum. BRUTE môžu skôr prekvapiť ako sklamať. O to viac sa môžeme tešiť na ich vystúpenie.

eEriness

Zostava: Fizerezi, replay, heikkoL, Valencio, Feki

Hráči eEriness boli už v minulom roku súčasťou najväčších turnajov na domácej scéne, avšak vo väčšine prípadov z toho bola baráž o záchranu alebo posledné miesto. Dôveru v ich výkony nevzbudzujú ani časté zmeny v ich zostave. Len za jeden mesiac vymenili eEriness dvoch hráčov. Zmeny sú ale niekedy k receptu na úspech viac než potrebné a možno to je aj prípad eEriness. Tí tak budú mať v nadchádzajúcom splite príležitosť strhnúť zo seba nálepku outsidera a vytrieť všetkým zrak.

Photo by Sazka eLEAGUE - facebook

Cryptova

Zostava: w8max, m1key, aza, sheerty, Albraz

Nový tím na scéne, od ktoré ťažko povedať čo čakať. V prvom rade treba zmieniť, že ide skôr o medzinárodný tím. V zostave nájdeme iba dvoch Slovákov, zvyšok tvoria hráči z Ruska a jeden Švéd. Cryptova už príjemne prekvapila svojim postupom do Sazky a do toho na platforme ESEA predvádza brilantné výkony a má na dosah ESEA Advanced. Sazka eLEAGUE je už ale iná súťaž s inou prioritou pre jednotlivé tímy. W8max.spol rozhodne nepatria medzi favoritov, avšak hráči si dali cieľ skončiť v TOP4. Na ich vystúpenie sa rozhodne môže tešiť celá scéna.

A ako vidíš jarný split Sazka eLEAGUE ty? Zvládnu SINNERS potvrdiť rolu favorita a odniesť si celkový triumf alebo ich na tróne vystrieda niekto iný? Na túto otázku dostaneme odpoveď o niekoľko mesiacov. Medzitým si každú nedeľu nalaď twitch kanál Sazka eLEAGUE alebo sa si prostredníctvom ich hry Sazka Fantasy zostroj svoj vysnívaný tím a súťaž o peňažnú výhru! Odkazy nájdeš nižšie! Enjoy!

Dôležité odkazy na organizátora najväčšej domácej ligy:

Photo by Sazka eLEAGUE - facebook

Zdroj titulnej fotografie: Sazka eLEAGUE

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.