Sazka eLEAGUE: Playoff jarného splitu začína!

  • Sebastián Soroka
  • 16. 06. 2022 02:13

Po dvojmesačnom zápolení nás čaká playoff jarného splitu Sazka eLEAGUE! V hlavnej úlohe so šiestimi poprednými celkami z domácej scény, ktoré si medzi sebou rozdelia 195 000 Kč. Všetko to odštartuje zajtrajší štvrťfinálový program. Následne počas soboty sa odohrajú semifinálové zápasy a v nedeľu je na programe vyvrcholenie celej jarnej sezóny!

Harmonogram:
Štvrtok (16.6)

17:00 - eSuba vs Entropiq Prague
20:30 - Enterprise Esports vs Cryptova

Sobota (18.6)

17:00 - SINNERS vs eSuba/Entropiq Prague
20:30 - Dynamo Eclot vs ENTERPRISE/Cryptova

Nedeľa (19.6)

17:00 - zápas o tretie miesto
20:30 - finále

Všetky zápasy sa odohrajú systémom BO3

eSuba vs Entropiq Prague

Štvrťfinále #1 - 17:00

V záujme oboch tímov je skončiť v TOP3, prípadne pomýšľať aj na finálovú účasť. Posledné mesiace má bližšie k statusu česko-slovenskej trojky jednoznačne eSuba. V rámci turnajov od domácich organizátorov bola eSuba vo väčšine prípadoch kandidátom na medailové priečky, častokrát však končila tesne "pod bedňou". Reč je o LAN akcii Tipsport CS:GO Bratislava a nedávnom online evente Tipsport CS:GO online, kde sa v obidvoch prípadoch musela uspokojiť s umiestnením na štvrtom mieste.

Obohatení o predchádzajúce sklamania z bojov o tretie miesto ale môžu "eSubáci" plnou parou nabehnúť na Entropiq Prague. Dobrá správa pre hráčov eSuby je, že Entropiq Prague sú pre nich hrateľným súperom, horšia, že po eventuálnom postupe do semifinále narazia na tím Sinners, nad ktorým historicky ešte nikdy nezvíťazili. Hriešnici si však prechádzajú po odchode Adama "NEOFRAG" Zouhara náročným obdobím, čo by mohla modrá krv využiť. Nepredbiehajme ale.

Entropiq Prague rozhodne nepredajú kožu lacno. Doterajšia sezóna je pre nich veľkým trápením a aj preto sa tím pretransformoval z rýdzo českej zostavy na európsku. Aktuálny tím tvorí nemecko-rakúska dvojica v podobe Jonaas "j1NZO" Jalowskiho a Michaela "sesL" Higatzbergera, českú zástavu drží už tradične Michal "Leckr" Kadlíček a Josef "MoriiSko" Maurenc. Novou akvizíciou je ale Matěj "twist" Petráš, ktorý je zhodou okolnosti bývalým hráčom eSuby. Nuž, vzhľadom na pravidlá súťaže, nemôže twist do zápasu zasiahnuť, nakoľko Entropiq Prague naplnili povolený limit na zmeny v zostave. Sazku eLEAGUE tak dohrávajú so starým zložením, v ktorom ešte pôsobí Jan "HONES" Urválek.

Dozaista, aj tento faktor bude hrať v zápase svoju úlohu. Takáto situácia ale nevyvíja na piaty tím nášho EPLAYER Rankingu žiaden zbytočný tlak. Na pozore sa totiž bude musieť ma eSuba, ktorá je miernym favoritom. Jej forma ale zvykne byť nekonzistentná a nevyspytateľná. Aj minulosť viackrát ukázala, že si Benq1ho zverenci dokážu veľmi ľahko prehrať aj "vyhraný" zápas. To sú veci, ktoré dokážú Entropiq Prague využiť, ak predvedú dobrý výkon. Dosť bude záležať aj na konkrétnych mapách, na ktoré sa pozrieme.

Víťaz duelu narazí v semifinále na tím Sinners

Postúpia Entropiq Prague do semifinále?

Postúpia Entropiq Prague do semifinále? Source: Facebook/Entropiq
Enterprise Esports vs Cryptova

Štvrťfinále #2 - 20:30

Favorit zápasu? Celkom jednoznačne sú ním hráči Enterprise, ktorí majú nielenže veľkú šancu na postup do semifinále, ale aj na účasť vo finále. V rámci popredných tuzemských celkov by ste tento rok len márne hľadali zostavu, ktorá si prešla takou hráčskou rošádou ako aktuálna trojka nášho EPLAYER Rankingu. Ani žiadúce, či nežiadúce zmeny sa však v konečnom dôsledku nepostarali o úpadok Enteprrise. Tí totiž stále patria medzi domácu elitu a v Sazka eLEAGUE môžu pri súhre viacerých okolností atakovať aj víťazný pohár.

Len tesne unikla Robertovi "manguss" Kasperovi a jeho spoluhráčom semifinálová miestenka. V základnej časti zaostali Enterprise o jeden bod za druhou priečkou, ktorý garantovala spomínané miesto v semifinále. Tak či tak, zápas proti Cryptove by mal byť pre nich povinnou jazdou.

Cryptova môže vo vzájomnom meraní síl s Enterprise iba prekvapiť. V podstate, postup do playoff sa dá v jej prípade považovať za splnený cieľ. Čo však treba na rovinu povedať, je fakt, že pred začiatkom sezóny boli reprezentanti tejto organizácie z Ostravy pasovaní do role čierneho koňa. Zatiaľ sa však Maxxovi a spol. nepodarilo urvať žiadny veľkolepý výsledok. Zaujímavosťou je ale to, že proti Enterprise sa Cryptove pomerne darí. V základnej časti Sazka eLEAGUE s nimi dokázali hráči uhrať remízu. V lokálnej kvalifikácii do CEE Champions ich dokonca dokázali zdolať 2:0 na mapy. Rozhodne tak majú na čom stavať. Enterprise aj keď sú z papierového hľadiska jasným favoritom, mali by sa mať na pozore.

Víťaz duelu narazí v semifinále na tím Dynamo Eclot

Dovedie The eLiVe svoj tím k titulu? Source: Facebook/V4 Future Sports Festival

Zdroj titulnej fotografie: Jan Hložek, EPLAYER

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.