Sazka eLEAGUE - predstavenie pozvaných tímov

  • Sebastián Soroka
  • 10. 04. 2020 19:15

Sazka eLEAGUE je v súčasnosti najväčšia online liga na domácej scéne. Už túto Nedeľu odštartuje jej základná časť, ktorú budú tvoriť 8 popredných tuzemských tímov. Chýbať ale budú tímy ako sú Eclot Gaming, Dark Tigers a v neposlednom rade team Universe. Štyri tímy z 8-členného zloženia obdržali priamu pozvánku a ďalšie štyri si museli prejsť náročnou a zdĺhavou kvalifikáciou. Zápasy sa budú hrať systémom bo2 (výhra oboch máp - 3body, jednej mapy - 1bod). Peňažné odmeny by mali siahať až do výšky 600,000KČ za rok. Viac o samotnom evente. Koho teda môžeme vidieť v hre o postup na LAN finále, ktoré by sa malo odohrať na jeseň tohto roka? Dnes si predstavíme zoznam pozvaných tímov.

Team Brute

Zostava: capsen, Majky, Ajtt, fredi, Crazyy, Pepik - coach

V poslednej dobe toho najviac počúvame práve o tomto tíme. No nie sú to reči o ich víťaznej šnúre, cenných skalpoch na úkor svetových tímov, ale o ich zmenách v zostave, ktorých sa nám v nedávnom období dostalo požehnane. Brute si prešli pomerne veľkou rekonštrukciou tímu. Od nového roka ich tím opustili až 4 členovia zostavy vrátane coacha Jozefa "d0diho Kissa. Dôvody zmien boli rôzne, ale v konečnom dôsledku sú už minulosťou. Podstatné je, že Capsen a spol. si našli náhradu v podobe mladého talentovaného hráča Majkyho, sedačku po Dod1m zase zaplnil Pepik. Najväčšie meno, ktorým Brute disponuje je najnovšia akvizícia s menom Karel "fredi" Královec. Dosiahne nová zostava úspechy, ktoré sme u tejto organizácie mohli pozorovať v priebehu minulého roka?

46491682_1927889517507192_1288540491456970752_n.jpg

Podarí sa fredimu postaviť Team Brute znova na nohy? Photo by Gunrunners

Sinners

Zostava: beastik, NEOFRAG, Cannie, ZEDKO, SHOCK, efron - coach

Ako najobjektívnejšie a najstručnejšie zhodnotiť tento tím? S čistým svedomím môžeme povedať, že aktuálne ide o najlepší tím na tuzemskej scéne. Sinners je mladý perspektívny tím, ktorý má na rozdiel od ich konkurentov na konte najviac skúsenosti a úspechov. Svoje potenciál potvrdili na Supreme Masters ziskom titulu a do dnešného dňa ho ukazujú v ESEA Open lige. Sinners je rozhodne najväčším kandidátom na celkové víťazstvo v Sazke eLEAGUE. Veľkým plusom je aj angažovanie „jedna-šestkovej“ legendy, Tomáša "efrona" Pechmana na pozíciu coacha. Potvrdia Sinners papierové predpoklady a nastolia v tejto lige dominanciu?

Sinners po triumfe na LAN akcii Supreme Masters Photo by Sinners

Sampi

Zostava: wEAMO, Fraged, Pechyn, Valencio, desty, d0d1 - coach/analyst, Sank1 - coach/analyst

Úradujúci majstri ČR sa od príchodu do organizácie Sampi nemali možnosť na tunajšej scéne veľmi prezentovať. Ak samozrejme vynecháme ich neúspešnú kvalifikáciu do 1.Tipsport Cool ligy, kde im po tesnej prehre nad tímom Moops ostali iba oči pre plač a slot v nižšej divízii. Nedávno tím taktiež posilnil aj starý známy Jozef "d0d1" Kiss, ktorý opustil Team Brute. Z trenérskeho hľadiska bude spolupracovať so súčasným coachom Sank1m. Sampi už potrebujú nejaký lepší výsledok ako soľ. Kvôli kríze ohľadom COVID-19 je táto liga možno ich najväčšou príležitosťou na najbližšiu dobu. Dokáže prevážne české zoskúpenie pretaviť svoj doterajší tréning do cenných skalpov?

Úradujúcich majstrov Českej republiky čaká prvý zápas proti celku Defeaters. Photo by Mistrovství ČR v počítačových hrách

eSuba

Zostava: luko, Levi, The Elive, Blogg1s, NIO, Benq1 - coach

Modrá krv zažila pomerne úspešne ťaženie v ESEA Main lige, vďaka ktorému si vydobyla postup do ESEA Advanced. Tím pod taktovkou Tomáša „Benq1ho“ Masaryka, tak po skončení tejto kapitoly čaká nová výzva. Esuba podobne ako minulé roky poskladala zostavu, ktorá sa bije o tie najvyššie priečky. O ich aktuálnej forme a potenciáli ale rozhodnú už samotné zápasy. Zatiaľ však ich terajšia zostava splňa všetky očakávania, ktoré su na ňu kladené. Bude v dobrých výkonoch pokračovať aj naďalej?

Benq1ho družinu čakajú v najblžších týždňoch pravidelné dueli proti domácim tímom. Photo by Benq1

Všetky tieto tímy vstúpia do boja o celkovú o prizepool 600,000CZK už v Nedeľu proti kvalifikovaným tímom, ktoré si predstavíme zajtra. Zápasy bude možné sledovať každú Nedeľu od 13:00 na kanále Twitch.tv/eleaguecz

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.