Sampi.Tipsport prichádzajú s očakávanou zmenou. Novým hráčom tímu sa stáva twist

  • Sebastián Soroka
  • 24. 01. 2022 18:43

Počas prestupového obdobia dochádza k zmene aj v tíme Sampi.Tipsport. Útočisko v českej organizácii nachádza skúsený Matěj "twist" Petráš, ktorý v posledných dvanástich mesiacoch obliekal dres eSuby. V zostave nahradí Rudofla "Rutk0" Kovalčíka.

Rutk0 bol súčasťou Sampi od leta 2021. S tímom absolvoval zápasový program v domácich ligách a bol tiež účastníkom Orange MSR 2021, respektíve Vodafone MČR 2021. Majiteľ organizácie Jakub Jankto avizoval už v lete, kedy vznikala súčasná zostava, že so svojou CS:GO sekciou má dlhodobú víziu, ktorá sa bude opierať o tímovú stabilitu. Tá je síce teraz narušená, avšak podľa vyjadrení COO organizácie, Kláry Ottomanskej, ktoré zverejnil portál playzone.cz vo svojom článku, bola zmena učinená po dohode s hráčmi a trénerom tímu.

O zmene v Sampi sa šepkalo už nejakú tú chvíľu, neoficiálne ju spečatila uzávierka súpisiek v ESEA Main lige, keď do tímu k Richardovi "queztone" Strnátkovi pribudol práve twist. Až dnes ale vedenie organizácie oznámilo širokej verejnosti túto novinku a privítalo tak twista vo svojich kruhoch.

Čo sa týka novej posily, tak o jej kvalitách niet pochýb. Twist dlhé roky mieša kartami v popredných tuzemských tímoch. V jeho zbierke nájdeme množstvo cenných kovov, vrátane titulu z minuloročných Orange Majstrovstiev Slovenska, či účasti na V4 Future Sports Festival. V minulosti tiež obliekal dres eEriness, Fraternitas alebo Enterprise Esports. Je tiež pravidelným účastníkom najväčších domácich LAN akcii. Okrem toho prinesie rodák z Českej republiky do tímu množstvo skúsenosti, ktoré bude môcť spoločne s queztonom prepojiť pri korigovaní mladých pušiek.

Zostava Sampi.Tipsport vyzerá nasledovne:

Richard "queztone" Strnátko
Tomáš "system" Zemko
Martin "zur1s" Sláma
Filip "Darberrr" Böhm
Matěj "twist" Petráš

Robert "mgnt" Zemko - tréner

Zdroj titulnej fotografie: Facebook/Sampi

Sampi na minuloročných Orange Majstrovstvách Slovenskej republiky Source: Facebook/Y-Games Slovakia

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.