Prestupová bomba na úvod roka? ENTERPRISE Esports odhaľujú novú zostavu

  • Sebastián Soroka
  • 01. 01. 2021 17:55

S príchodom nového roka sa očakávajú aj zmeny v jednotlivých tímoch a spustenie tzv. prestupového kolotoča. Túto prestupovú rošádu spolu s veľkým množstvom otáznikov spúšťajú ENTERPRISE Esports. Tí totiž k dnešnému dňu oznámili novú zostavu, ktorá sa od tej minulej líši až tromi hráčmi.

Dvomi hráčmi, ktorí sa udržali v tábore ENTERPRISE sú Lukáš "lucasP" Pócsik a David "forsyy" Bílý. So zázemím tímu sa tak lúčia Tomáš "system" Zemko, Matej "twist" Petráš a Dávid "xperrience" Červenec. Celá pätica reprezentovala farby organizácie viac než obstojne, keď sa jej podarilo získať striebro z II.splitu Sazka eLEAGUE, bronz z MSR 2020, či ešte predtým vybojovať štvrtú priečku v letnej 1.Tipsport Cool lige. Nanešťastie vyvrcholenie sezóny v podobe MČR 2020 im už nevyšlo podľa predstáv, keď sa nedostali ani zo skupiny.

Úspechy a neúspechy minulej zostavy sú už ale minulosťou. Pre tento rok má zjavne organizácia ENTERPRISE len tie najväčšie ambície a tak nečudo, že do svojho tímu priviedla hráčov, ktorí už dlhodobo patria medzi špičku scény. „Rozhodli sme sa pre zmenu, ktorej cieľom je v kombinácii s tvrdým tréningom súperiť o domácu špičku a začať sa tiež pravidelne účastníť zahraničných turnajov“, hovorí CEO tímu Miroslav Bodnár.

Organizácia začala loviť vo vodách tímu eSuba, z ktorého získala Erika "The Elive" Sitha a Lukáša "Levi" Bouřu. Sú to hráči, ktorí už dlhé roky patria medzi špičku našej scény a bok po boku spolu hrali už v dobách Team Universe, kde si 2x ukoristili víťazstvo na ESL Nationals alebo zlato z PLAYZone Challenge.

Konečnú podobu tímu dáva Robert "manguss" Kasperan. 19-ročný Čech bol v minulom roku súčasťou tímu Dark Tigers. V tíme temných tigroch ale väčšie úspechy nedosiahol. V minulosti taktiež hájil farby Gromatic Esport a eEriness. Dá sa povedať, že pôsobenie v tomto tíme je jeho životná šanca na to, aby ukázal, čo v ňom skutočne je.

Zostava ENTERPRISE vyzerá viac než sľubne. Ak zoberieme do úvahy, že tuzemská jednotka SINNERS by sa v budúcom roku chcela oveľa viac koncentrovať na európske turnaje a teda upustiť svoju pozornosť od tých domácich, tak sú ENTERPRISE rozhodne papierovým favoritom na prevzatie ich dominancie v rámci českej a slovenskej scény.

Otáznik ešte visí nad trojicou system, twist a xperrience. S pribúdajúcimi dňami sa nám ale istotne bude viac a viac odhaľovať prestupová mozaika, ktorá by mohla načrtnúť ich ďalšie kroky.

Zostava ENTERPRISE Esports vyzerá nasledovne:

Lukáš "lucasP" Pócsik
David "forsyy" Bílý
Erik "The Elive" Sith
Lukáš "Levi" Bouřa
Robert "manguss" Kasper

Minuloročná zostava ENTERPRISE je už minulosťou Photo by ENTERPRISE Esports

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.