Rudolf "Rutk0" Kovalčik: DEFEATERS majú určite špeciálne miesto v mojom srdci

  • Sebastián Soroka
  • 25. 09. 2021 17:07

Rok plný zmien a nových príležitosti. Takto by sa dal zhodnotiť rok 2021 v podaní Rudolfa "Rutk0" Kovalčika. Jeho výkony vo farbách tímu DEFEATERS mu vyniesli pozvánku od slovenskej reprezentácie a tiež aj od tímu Sampi.Tipsport, ktorý mu poskytol profesionálne zázemie a mnoho možnosti na kariérny a osobnostný rast. V aktuálnej dobe je celok Sampi v hernom vývine a tie najdôležitejšie zápasy ešte len hráčov čakajú. Rodák z Košíc by tento rok mohol utočiť na cenný kov z turnaja Sazka eLEAGUE, či z novembrových majstrovstiev Českej republiky. O svojich dojmoch z posledných mesiacov, ale aj mnoho inom, nám porozprával v našom Sobotnom pokeci.

Čo sa dozvieš v rozhovore:

  • Ako hodnotí svojich spoluhráčov zo Sampi
  • O jeho spomienkách na tím DEFEATERS
  • O jeho cieľoch pre najbližšie obdobie
  • Čo hovorí na najnovší update v CSku

Ahoj, Rutk0! Už nejaký čas pôsobíš v tíme Sampi, ako zatiaľ hodnotíš vaše výsledky?

Ahoj, zatiaľ to hodnotím veľmi kladne, keďže sme spolu krátko a dokázali sme vyhrať dôležité zápasy a potrápiť najlepšie teamy u nás.

Prechod do Sampi bol pre teba rozhodne niečim novým. Ako sa ti prvotne zvykalo na nový tím?

Zvykalo sa mi super, chalani sú fajn a sadli sme si či po hernej, tak kamarátskej stránke. S Darberom sa snažíme každým dňom zlepšovať.

Čo vravíš na spoluhráčov, aké to je hrať po boku takej legendy akou je queztone?

Je to veľmi zaujímavé hrať v teame s niekým, ku komu som vzhliadal pár rokov dozadu. Niekedy až nechápem ako skúsene a s prehľadom vie Rišo (queztone) zahrať nejaké situácie. Snaží sa nám predať veľa informácii a pomôcť nám najviac, ako sa len dá. Zur1s je určite top3 AWP hráč u nás. Ak sa zur1s dostane do clutchovej situácie 1v1 alebo 1v2, tak sa stane iba málokedy, aby prehral ten clutch (smiech). System calluje krásne a myslím si, že patrí medzi top IGL u nás. Darber je aimový šialenec, hlavy čo dokáže niekedy dať, dokáže len málokto, je pred ním veľká budúcnosť.

Source: Facebook/Sampi

Počas tohto roka si bol súčasťou aj slovenskej reprezentácie. Bol si teda v jednom tíme s frozenom, či KETUBORom. Čo ti dala takáto skúsenosť?

V repre stále hrávam a čakajú nás ešte nejaké tie turnaje a je to veľmi cenná skúsenosť a veľmi si cením tejto príležitosti. Naučil som sa veľmi veľa.

Predtým si pôsobil v tíme DEFEATERS, kde ste viackrát siahali po veľkom úspechu, prípadne ste dokázali poraziť aj známejšie tímy, ale medzi tú väčšiu špičku ste sa nedokázali prebojovať. Čím si to vysvetľuješ, ako by si zhodnotil tvoje pôsobenie v DEFEATERS?

DEFEATERS je skvelá organizácia a Moonty sa pre ňu snaží robiť len to najlepšie. Bol som tam rok a odohral som tam 3 skvelé sezóny, počas ktorých sme potrápili dobré teamy, no nedokázali sme sa prebojovať vyššie. DEFEATERS majú určite špeciálne miesto v mojom srdci, pretože mi dali príležitosť sa ukázať a správali sa ku mne vždy férovo.

So Sampi vás čaká záver sezóny, aké sú tvoje tímové ale aj individuálne vízie? Čo by si chcel do konca roka dosiahnuť, či už s tvojim tímom alebo ty sám ako hráč?

Individuálne by som sa chcel zlepšiť, potrebujem napozerať veľa dém a lepšie zahrať pozičky, ktoré momentálne hrávam, aby som zvýšil svoj impact. Teamovo by som bol veľmi rád, ak by sme dali top4 v Sazke, a dokázali prekvapiť v REPUBLEAGUE, napríklad výhrou proti ruskému Entropiqu.

Proti, ktorému súperovi sa ti hrá najťažšie?

Proti žiadnemu konkrétnemu teamu.

Čo vravíš na najnovšiu zmenu na Duste a tiež aj možnosť dropovať granáty? Ako si myslíš, že to ovplyvní celkový playstale?

Granáty budú obrovská zmena, vďaka ktorej sa určite zmení méta. Dust 2 nebude nič až také obrovské podľa mňa, no nejaké maličkosti to určite otvorí

Je niečo, čo by si chcel na záver odkázať?

Chcel by som poďakovať všetkým fanúšikom, ktorí nás podporujú a sľubujem vám, že budeme podávať čo najlepšie výkony.

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.