Rpk má pred sebou posledný turnaj v drese Vitality, Francúzov čaká zmena v zostave

  • Sebastián Soroka
  • 12. 04. 2021 18:20

Legenda francúzskej Counter-Strike scény, Cédric "Rpk" Guipouy má dosť pravdepodobne pred sebou posledný turnaj v drese Vitality. Po BLAST Premier Spring Showdown ho nahradí 22-ročný Jayson "Kyojin" Nguyen Van. Rpk známy aj ako Le Tank bude presunutý na lavičku náhradníkov a bude mu umožnené hľadať si nový domov.

Zmeny vo Vitality súvisia so zhoršujúcimi sa výkonmi. Niekdajšia svetová jednotka sa od začiatku roka 2021 výsledkovo veľmi trápi, ani raz sa jej nepodarilo prebojovať do finálového duelu a momentálne okupuje až 6.miesto vo svetom rebríčku. Francúzi prednedávnom upustili aj od viacčlennej zostavy, keďže pravidlá od mnohých organizátorov začali túto možnosť obmedzovať.

Bolo to jedno z najťažších rozhodnutí, aké sme ako tím museli urobiť. Cédric je príkladom úspešného, dôsledného a inšpiratívneho hráča. Tím čelí nejakým ťažkostiam a my musíme nájsť nový smer“, nechal sa počuť tréner tímu, Rémy "XTQZZZ" Quoniam.

Rpk, ktorý hral na svetovej úrovni už za éry Counter Strike: Source si teraz podľa svojich slov chce dať chvíľu pauzu a premyslieť si ďalšiu budúcnosť. Le tank s príchodom CS:GO odišiel do herného dôchodku a začal rovnako ako jeho otec vykonávať prácu automechanika. Následne sa ale o 2 roky vrátil k CSku, aby neskôr hral za najlepší tím sveta a vyhrával šampionáty. Súčasťou Vitality bol od októbra (října) 2018, kedy sa organizácia začala angažovať v tejto populárnej strieľačke. Medzi jeho najväčší úspechy patrí triumf na turnaji Epicenter Moscow 2019 a víťazstvo v ECS S1 Finals, vtedy ešte v drese G2 Esports.

Meno jeho nástupcu do istej miery vzbudzuje kontroverziu. Rodák z krajiny Galského kohúta totiž pred 3 rokmi obdržal VAC Ban a nebolo mu umožnené zúčastňovať sa turnajov s podporou Valve. Má teda za sebou podobnú skúsenosť ako Fín Elias "Jamppi" Olkkonen. Kyojin má ale to šťastie, že sa dokázal obhájiť a zákaz mu bol zrušený. To je jeden z dôvodov, prečo teraz dostáva životnú šancu vo Vitality.

Zostava Vitality bude po BLAST Premier Spring Showdown vyzerať nasledovne:

Mathieu "ZywOo" Herbaut
Dan "apEX" Madesclaire
Richard "shox" Papillon
Kévin "misutaaa" Rabier
Jayson "Kyojin" Nguyen Van

Rémy "XTQZZZ" Quoniam (tréner)

Cédric "RpK" Guipouy - na lavičke
Nabil "Nivera" Benrlitom - na lavičke

Rpk (druhý zľava) po víťazstve na turnaji Epicenter Moscow 2019 Photo by HLTV.org

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.