Rozhovor - Martin "MAXX" Smolár

  • Sebastián Soroka
  • 04. 11. 2019 17:00

Hráč, ktorý si prešiel mnohými organizáciami na našej scéne. Aktuálne už približne 2 roky háji farby teamu Brute s, ktorými zvykne stať na stupni víťazov. Tentokrát na otázky odpovedal Martin "MAXX." Smolár!

Ahoj MAXX! Sezóna vyvrcholí už klasicky MČR. Pre teba a tvoj tím to bola možno najúspešnejšia sezóna. Dá sa povedať, že zo začiatku roka ste boli na CZ/SK scéne jednotkou, pozreli ste na turnaj do Poľska a zahrali si proti pár známejším tímom zo sveta. Potom prišlo v lete trochu slabšie obdobie, ktoré bolo podčiarknuté odchodom Leckra. Na jeseň si si ešte odskočil na MSR, kde si so svojim mixom MMNF zvíťazil. Aké sú ale tvoje hráčske pocity z tohto roka?

Ahoj! Sezóna na začiatku roka to bola naozaj vydarená, to máš pravdu, podarilo sa nám tu povyhrávať lokálne turnaje a pekne postupovať aj v iných ligách, no nakoniec všetko nešlo tak uplne podľa plánov, hlavný zlom prišiel keď sme nepostúpili do ESEA Advanced, na ktorú sme dávali počas sezóny najväčší focus a skončili druhý v skupinovej fázy ale nevyšiel nám hned prvý zápas play-off a od toho momentu sa to začalo lámať a v tom období sa leckr rozhodol prijať ponuku eSuby, čo nás odstavilo na kratšiu dobu. Aktuálne máme už ustálenú zostavu a chceme začať opäť ukazovať že tu na nás nikto nemôže zabudnúť a ja pevne dúfam že sa nám to začne dariť viac a viac. Čo sa týka MSR tak som rád v prvom rade že ma chalani zavolali hrať miesto môjho spoluhráča capsena, ktorý mal nejaké povinnosti, chalani si išli obhajovať prvé miesto z jarných Y-Games tak som sa snažil im dopomôcť k tomu aby sa to zopakovalo čo sa napokon aj stalo po pekne odohratom finále kde sme wreckli wYw, bola to zaujímavá skúsenosť si najmä zahrať v mixe proti menám ako je STYKO a Zero, ktorí našu scénu nevideli x rokov a myslím si že sa sami presvedčili, že úroveň našich hráčov už není na tak zlej úrovni, ako tomu bolo vtedy keď hrali na našej scéne aktívne oni a doslova tu huntili každého ak nerátam eSubu.

Ako prebieha vaša príprava na MČR? Ako vidíš vaše šance na titul?

Naša príprava na MČR je aktuálne dosť obmedzená nakoľko musíme venovať čas aj ESEA lige a ESL Nationals ale snažíme čo sa dá a pripravujeme si posledné detaily, ktoré by nám mohli pomôcť v našej ceste na MČR, ak sa nezľakneme ničoho verím že by to mohlo ísť super, naša zostava má potenciál ale musíme ho využívať vždy naplno ak chceme vyhrávať hru za hrou.

Prekvapil ťa niekoho postup respektíve (ne) postup na MČR? A ako vnímaš vašu skupinu?

Určite ma zamrzel nepostup Necroraisers (DEFEATERS), nakoľko dzejky sa vždy s jeho tímom o niečo snaží a nikdy sa mu to nepodarí dotiahnuť do toho zlatého konca s postupom na práve tento turnaj. Čo sa týka našej skupiny tak by som ju definoval ako skupinu smrti, máme tam naozaj neľahké tímy no zároveň nie neporaziteľné, verím že s týmto faktom pobojujeme a postúpime.

Zákerná otázka, ktorú pokladáme každému hráčovi. Ak by ste titul nemali vyhrať vy tak komu by si ho najviac doprial?

Pravdepodobne by som to prial Trust.Universe, mám tam pár svojich obľúbencov a viem ako dokážu na sebe makať, nehovoriac o tom, že je to jeden z tímov čo spolu držia už dlhšiu dobu a ja mám rád v tímoch súdržnosť a nepotrebu rozkladania tímu po pár prehrách, naopak, mám rád keď sa niekto spolu snaží učiť z vlastných chýb.

Si už taká stálica našej scény. Hral si v rôznych organizácich s rôznymi hráčmi. Ako sa spätne pozeráš na svoju doterajšiu kariéru? Zmenil by si niečo, je niečo čoho ľutuješ alebo si rád, že si to nakoniec spravil tak?

Ak ma niekto berie ako stálicu tak ma to len teší, každopádne na svoju kariéru sa pozerám pozitívne, vo vzdialenej minulosti som v nej spravil chyby pri pripojení sa do tímov, ktoré nemali budúcnosť, od úplného začiatku roku 2018 som sa pripojil do Teamu Brute, kde som zožal najviac úspechov a mal priestor sa zlepšovať vo vnímaní hry ako takej, za tieto 2 roky som neskutočne vďačný všetkým kto somnou v Brute hral a stále somnou hraje, takže ak to čítate tak vás zdravím, ale keby si mám vybrať niečo čoho najviac ľutujem tak si asi nevyberiem, myslím si že to všetko čo sa stalo proste tak malo byť a každá skúsenosť mi dala niečo, čo dokážem využívať aktívne aj teraz.

Keď už sme pri tvojej kariére ako by si sa ohodnotil ako hráč? Kde vidíš svoje najväčšie kvality a naopak najväčšie nedostatky?

Ako sa vraví samochvála smrdí a ja sa nedokážem ani tak sám definovať aký typ hráča som a v čom som dobrý ale myslím si že mám plusy určite v komunikácií oproti iným hráčom a mám taký svojský štýl pohľadu na hru a obecne na to ako má tím fungovať. Ako plusy by som v aktuálnej dobe určite nepriradil k sebe individuálnu stránku pretože sa v nej nedokážem ani tak moc vyvíjať, keď hrajem pozície na mapách také aké hrajem, samozrejme to neznamená že sa nesnažím individuálne zlepšovať, pretože to by som klamal samého seba.

Trochu nám detailnejšie popíš svoj tím. Kto zastáva akú rolu?

U nás po odchode leckra sa to tak rôzne formovalo, ale taký pevný základ rôl je určite v primárnom AWP, čo je capseN, heavy fraggerov zastávajú Crazyy s fazenom a Ajttom, pričom základ kôl sa snažíme callovať ja s Ajttom a chalani hocikedy doplnia niečo čo by sme mohli pridať v danom kole a ja im väčšinou pri ukončovaní kola rozhadzujem granáty keď mi to situácia dovoluje, mimo iného tu máme aj d0d1ho, ktorý nám pomáha v príprave a aj v individuálnych chybách.

Otázka na záver... Máš niečo na srdci čo by si chcel odkázať čitateľom a vaším fans?

Určite mám! V mene celého tímu Vám musím poďakovať za podporu, ktorú ste nám v roku 2018 a najmä 2019 tak prejavovali a dúfam že sa táto podpora pretaví aj na MČR, boli by sme za to veľmi radi.*

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.