Rozhovor - Erik "The Elive" Sith

  • 07. 11. 2019 17:00

Prinášame vám piaty a zároveň posledný rozhovor pred MČR. Tentokrát sme vyspovedali obhajcu MČR titulu, Erik "The Elive" Sith z tímu Universe.

Ahoj Elive, s blížiacim sa MČR by som sa ťa chcel opýtať na pár otázok. Si obhajca prvého miesta z MČR, samozrejme, teraz je to s úplne iným tímom. Ako by si zhodnotil svoju kariéru od minulého MČR po toto nasledujúce?

S chlapcami je to úplne o inom, kedže do tímu GRS som prišiel ako najmenej skúsený hráč, zatiaľ čo tu som najviac skúsený. Preto sa chalanom snažím pomôcť vo všetkom a preto moja úloha je o dosť ťažšia. Ničoho ale neľutujem, lebo chalani sa moc snažia a ja som veľmi rád, že mám tak zapálený tím. Je to väčšia výzva vyhrať druhé MČR v rade s iným tímom.

Sezóna vrcholí, aká je atmosféra v tíme? Ako prebiehala vaša príprava na MČR a ako sa ty osobne pripravuješ?

Na MČR sme sa pripravovali čo sa len dalo. Pravda, že to mohlo byť aj lepšie. Obmedzovala nás škola, povinnosti, sviatky, výhovorky, ale sú aj veci mimo CS, ktoré človek proste musí robiť ak nie je fulltime. Atmosféra v tíme je výborná, chlapci sa moc tešia, lebo je to ako MAJOR pre PRO hráčov, všetci použijú všetky triumfy, ktoré natrénovali a preto je väčšia výzva vyhrať. Individuálne nerobím nič iné okrem spánku, praxe, cska.

Ste jedna z najstabilnejších zostáv na našej scéne, čo je kľúčom k tejto stabilite?

Kamarátstvo a profesionalita je kľúč k úspechu.

Začiatkom roka Ketubor oznámil, že sa plánuje presťahovať do Austrálie a v auguste vám coachoval posledný zápas. Prebral si úlohy po Ketuborovi? Ak áno, ako to zasiahlo tímovú prípravu? Poprípade, pomáha ti niekto s úlohami čo mal na starosti Ketubor ?

Ketubor mal odísť do Austrálie o dosť skoršie ako sme chceli a preto sme mu spravili darček v podobe COOL LIGY, kde si mohol zahrať jeho poslednú lanku dokonca ako hráč. Problémy ale nastali a Ketubor ešte ostáva a odchádza až 1.1. , tým pádom chce ešte skúsiť urvať jeho posledné MČR. Príprava je rovnaká ako pred inými LAN akciami. Pozeráme veľa dém, skúšame nové štýly hrania. Dovolím si povedať, že bez neho by sme nevyhrali ani jednu lan.

Čo hovoríš na vašu skupinu? Prekvapil ťa nejaký tím tým, že postúpil, alebo naopak, že sa na MČR nedostal?

Myslím si, že všetky dobré tímy na MČR sú a nie sme nikým prekvapení. Dúfam, že všetci trénujú a MČR bude lepšie ako kedy predtým.

Tipujem, že na MČR si idete pre výhru, no ak by sa vám to nepodarilo, koho by si najradšej videl s pohárom v ruke?

Najviac prajem Benqimu, je jedno v ktorom tíme by bol. Benqi je človek, ktorý pracuje viac ako hráči samotní, len sa mu nepošťastilo výhru získať.

Kde vidíš svoju CSkovú kariéru za také 2 roky?

Dúfam, že v tom čase dosiahnem PRO, ale chcel by som zložiť prvý česko-slovenský squad čo sa dostane na MAJOR. To by som chcel zvládnuť za 2 roky.

Máš nejaký odkaz pre vašich fanúšikov?

Samozrejme dúfam, že budete pozitívne naladení na najväčšiu show roku. A máte pripravené hlasivky, lebo predsa ste náš 7 hráč aj keď málo kto to ocení. Ďakujeme za podporu, či na streame alebo offline a dúfam, že prídete pokecať, pozdraviť alebo hocičo len chcete. Čas si spravíme.

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.