Zhrnutie európskeho týždňa: V hlavných rolách SINNERS a STYKO

  • Sebastián Soroka
  • 17. 05. 2020 20:00

Tento týždeň nám priniesol zaujímavú „podívanu“ smerom k európskej scéne, v hlavnej úlohe boli hráči tímu SINNERS, no radosť nám robil aj ostrieľaný borec Martin "STYKO" Styk.

Jazda SINNERS medzi európskymi tímami

Domácu jednotku čakal v úvode týždňa online turnaj Home Sweet Home Cup, s prizepoolom $40,000. SINNERS si postup museli tvrdo vybojovať cez zdĺhavú open kvalifkáciu. Nutno dodať, že postúpiť do hlavného turnaja sa im z našej scény podarilo ako jediným. Žreb im ale pridelil pomerne náročnú skupinu. Hneď v prvom zápase narazili na nasadenú jednotku turnaja, Complexity. Zedko a spol predviedli peknú hru, ktorej výsledkom bola tesná a pomerne prekvapivá výhra 16:14. Českému tímu sa tak javila veľká nádej na postup zo skupiny. Žiaľ od víťazstva nad európsko-americkým tímom to už išlo dole vodou.

NEOFRAG v akcii

Vo winners matchi proti tímu Secret síce viedli 1:0 na mapy a veľmi dobre to mali rozbehnuté aj na tej druhej, ale čosi sa zlomilo a SINNERS nakoniec celý zápas prehrali. Šancu ešte hráči mali v odvete proti Complexity, nanešťastie ich oponenti už podobný scenár z prvého zápasu nepripustili a zaslúžene postúpili ďalej po výhre 2:0. Českí hráči sa ale nemajú za čo hanbiť, podali sympatický výkon a dokázali minimálne potrápiť známejšie tímy. Navyše účasť v tak prestížnom turnaji zažila tuzemská scéna naposledy ešte za čias tímu Alza.eXtatus. Nám neostáva nič len dúfať, že takýchto účasti bude zo strany CZ/SK tímov iba pribúdať.

SINNERS sa pomaly ukazujú aj v európe Photo by SINNERS

STYKO na ceste do Ria

Svoje zápasy proti tímom zo svetovej špičky absolvoval Martin "STYKO" Styk. Aktuálne s Frozenom jediný slovenský zástupca na poli svetového cska. Jeho tím Godsent čakali dôležité zápasy v prvej fáze Road to Rio. Európsky tím možno trochu doplatil na nie príliš podarené koncovky v posledných zápasoch skupinovej fáze a pavúk im tak v playoff prisúdil silných Francúzov z Vitality. Na prvej mape ešte dokázali STYKO a spol. hrať vyrovnanú partiu, keď svoj map peek prehrali 14:16, ale na tej druhej už prehrali rozdielom triedy 7:16.

STYKO a jeho dôležitý defuse bomby

Nádej na väčší zisk bodov im dával decider match o 7.miesto proti oslabeným North Esports. Výhru Dánov na prvej mape 16:8, im Godsent opätoval na tej druhej a zápas tak smeroval do tretieho dejstva. Tam už to chvíľu vyzeralo, že si aktuálne 20.najlepší tím sveta nechá víťazstvo utiecť pomedzi prsty, našťastie v konečnom dôsledku sa tak nestalo a napínavú koncovku zvládli a po víťazstve 16:14 si odniesli 7.miesto, 6,000 dolárov a hlavne nesmierne dôležitých 1000 RMR points, ktoré budú v kvalifikácii na major viac než potrebné.

Prebojujú sa Godsent až na major v Rio De Janeiro? Photo by WePlay Esports

Čo nás čaká budúci týždeň?

Za predpokladu, že neprídú nejaké neočakavané udalosti, tak v európskych turnajoch bude v budúcom týždni našu scénu hájiť iba David "Frozen" Čerňanský s jeho mousesports. V Piatok totiž myšiaci odštartujú svoju púť v DreamHack Masters Spring 2020. Hneď v prvom zápase bude môcť 17-ročný rodák zo Slovenska pomstiť svojho bývalého spoluhráča Zedka, keďže s jeho tímom narazí na tím Complexity, ktorí ako už bolo spomenuté, pred pár dňami porazili SINNERS.

Zdroj titulnej fotografie: Liquipedia.net/DreamHack

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.