Rana pred začiatkom Majoru! Traja tréneri by mali dostať zákaz zúčastniť sa turnaja

  • Sebastián Soroka
  • 06. 05. 2022 16:05

AKTUALIZÁCIA: Organizácia ESIC potvrdila, že tréneri Sergey "hally" Shavaev, Rafael "zakk" Fernandes a Luis "peacemaker" Tadeu sa dopustili zneužitia coach bugu a budú im udelené tresty, ktoré budú znamenať zákaz ich činnosti. Konkrétna výška trestu zatiaľ nebola oficiálne oznámená. Spoločnosť Valve taktiež potvrdila, že spomínaná trojica sa nebude môcť zúčastniť turnaja PGL Major Antwerp.

Pôvodný článok:

Kauza coach bugov ešte ani zďaleka nie je na svojom konci. Postihy a dôsledky odznievajú aj po takmer dvoch rokoch od odhalenia prvého prípadu. Trest za zneužitie coach bugu dostanú tri dni pred začiatkom PGL Major Antwerp hneď traja tréneri!

Sergey "hally" Shavaev z tímu Spirit a Rafael "zakk" Fernandes z juhoamerického tímu 9z sú krátko pred začiatkom najväčšieho turnaja sveta potrestaní za ich prehrešok z minulosti. Organizácia ESIC, ktorá sa zaoberá odhaľovaním týchto prípadov, avizovala ešte počas štvrtka, že tresty v najbližšej dobe obdržia traja tréneri, ktorí sa zúčastnia turnaja v Belgicku. Tieto tresty by im mali znemožniť účasť na PGL Major Antwerp.

Konkrétne mená síce ešte neboli zverejnené v oficiálnej správe, avšak dnes vyplávalo na povrch, že s určitosťou pôjde o dvoch spomínaných trénerov. Tretí obvinený a potrestaný by sa podľa informácii portálu jaxon.gg mal stať 34-ročný coach tímu Imperial, Luis "peacemaker" Tadeu.

Organizácia Spirit sa okamžite zastala trénera svojej CS:GO sekcie. Podľa ich vyjadrenia, ktoré dokladujú aj priloženým videom sa hally nedopustil zneužitia coach bugu zámerne a nezneužil ho vo svoj prospech. Spirit ďalej tvrdia, že to bol jediný prípad, kedy sa hally ocitol v tejto situácii. Oficiálne stanovisko ESIC však zatiaľ nie je známe.

Rafael "zakk" Fernandes zároveň avizoval na svojom twitteri, že zneužitie coachu bugu sa v jeho prípade týkalo iba dvoch kôl, na ktoré si on osobne ani nespomína. Počas jedného dokonca nebol podľa svojich slov ani pri počítači. „Vyzerá to, že som obdržal zákaz činnosti (ban) z vyšetrovania, ktoré bolo ukončené pred 14 mesiacmi, ale oni (ESIC - pozn.red) sa to rozhodli oznámiť 3 dni pred Majorom. Nanešťastie, nespomínam si na dve kolá (v ktorých sa dopustil zneužitia coach bugu - pozn.red.). Pri jednom som si istý, že som bol preč a vrátil som sa až počas živého vysielania“, konštatuje brazílsky tréner na svojom twitteri.

Zdroj titulnej fotografie: SC PGL Esports S.R.L.

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.