Veľký prestup je na spadnutie, G2 Esports by mal posilniť hrdina z IEM Katowice

  • Sebastián Soroka
  • 27. 07. 2022 17:00

Je prestupová sága na konci? Hrdina tohtoročných IEM Katowice a jeden z najžiadanejších hráčov na prestupovom trhu, Justin "jks" Savage by mal posilniť G2 Esports. Informáciu priniesli prostredníctvom portálov 1pv.fr a dexerto.com známi CS:GO insideri, Luis Mira a neL.

Okolo G2 Esports panujú v posledných dňoch vlny špekulácii. Všetko to spustili vyjadrenia Aleksi "Aleksib" Virolainena a Audrica "JACKZ" Juga, ktorí na svojom twitter účte naznačili odchod zo základnej zostavy. Práve na miesto JACKZa by mal do zostavy G2 Esports zavítať spomínaný jks.

Rodák z Austrálie je už takmer 2 roky súčasťou organizácie Complexity, od konca minulého roka však okupuje lavičku náhradníkov. Počas tohto roka bol v hodine dvanástej povolaný ako náhradník do tímu FaZe Clan, ktorí sa počas turnaja v Katowiciach trápili s koronavírusom. 26-ročný hráč tak dostal príležitosť na to, aby zaujal popredné tímy zo svetovej scény. Svoju úlohu vo FaZe Clan zvládol na jednotku. Nastúpil celkovo do šiestich zápasov a Karriganovi a spol. tak výraznou mierou dopomohol k titulu. Zhodou okolností, boli to práve G2 Esports proti, ktorým čelil v grandfinále a dokázal ich so svojimi spoluhráčmi zdolať.

Od úspešného triumfu v Spodek aréne sa neustále hovorí o jeho prechode do TOP tímu. Sú to ale až jeho finálový oponenti z poľského turnaja, ktorí mu museli uvoľniť miesto v základnej zostave a pripraviť si finančný obnos peňazí na zaplatenie prestupovej sumy.

Podpisom jks sa situácia kompletne nevyrieši. G2 Esports totiž budú naďalej bez IGL. Kto by tak mohol získať kapitánsku pásku v európskom celku sme podrobne rozobrali v tomto článku.

Súpiska G2 Esports by mohla vyzerať nasledovne:

Nemanja "⁠huNter-⁠" Kovač
Justin "jks" Savage
Nikola "⁠NiKo⁠" Kovač
Ilya "m0NESY" Osipov

Rémy "⁠XTQZZZ⁠" Quoniam - tréner

Kenny "KennyS" Schrub - na lavičke
François "AMANEK" " Delaunay - na lavičke

Aleksi "Aleksib" Virolainen - neistá budúcnosť
Audric "⁠JaCkz⁠" Jug - neistá budúcnosť

Zdroj titulnej fotografie: Martin Bukovský, EPLAYER

jks v drese Complexity Gaming

jks v drese Complexity Gaming Source: ESL

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.