Pripíšu si ENCE vo finále BLAST Premier Showdown tretí dánsky skalp?

  • 01. 05. 2022 14:00

BLAST Premier Spring Showdown sa nám blíži ku koncu a čaká nás už len jeden, za to ten najdôležitejší zápas. V ňom si svoje sily zmerajú ENCE a Astralis. Kto sa stane víťazom celého podujatia a komu zostanú oči pre plač?

Po porážke v ESL Pro League Season 15 si bude chcieť zostava pod krídlami fínskej organizácie napraviť chuť. Titul z BLAST Showdownu by nebol taký sladký, ako ten z EPL, ale pre ENCE by prípadná porážka bola o to viac trpkou. Ich cesta do finále bola veľmi náročná. Copenhagen Flames a Heroic, tímy ktoré postúpili na Major so skóre 3:0. Oba zápasy boli odhadované na veľmi tesné stretnutia. To sa z časti splnilo, ale výsledky 2:1 nezodpovedali dianiu na serveri, kde sme videli silu celku pod vedením Marca "Snappi" Pfeiffera. V rozhodujúcich momentoch nedali súperom šancu a decider mapy si zobrali pre seba.

FRg9sUdXsAA3uGU.jpg

Spinx patrí k adeptom na cenu za najužitočnejšieho hráča turnaja Source: Twitter/Ence

Astralis nevstupovali do turnaja ako favoriti do finále. Zo spodnej časti pavúka sa skôr očakával postup NIP. Avšak dánska zostava mala iné plány. V zápasoch proti Movistar Riders a NIP nestratili ani mapu. Čo je ale väčším prekvapením je spôsob ako dominantne sa im to podarilo. Poraziť švédsky super tím na ich map picku 16:1 nečakali pravdepodobne ani samotní Astralis. Bude teda veľmi zaujímavé sledovať, či budú postupovať ďalej v tejto jazde alebo budú ENCE už veľmi veľkou prekážkou.

Po prvotných prestupoch v dánskej stajni to s nimi nevyzeralo najlepšie, avšak po príchode Asgera "Farlig" Jensena podávajú veľmi dobré výsledky, ktorým by sa hodilo zakončenie v podobe trofeje. Ich súper naopak urobil iba jednu zmenu. Do tímu prišiel Pavle "Maden" Bošković. Táto zmena sa ukázala ako výborný krok, ktorý ENCE vyšvihol na vrchol scény. Jediné, čo im však stále chýba, sú tituly. ENCE potrebujú vyhrať turnaj, aby ukázali, že je treba s nimi počítať v ďalších turnajoch ako s favoritmi.

Rozuzlenie toho, ktorý zo Stykových bývalých spoluhráčov bude šťastnejší sa dozvieme dnes o 19:30 kedy sa proti sebe postavia v BO3 formáte. Ak ste fanúšikmi jedného z tímov alebo iba celkovo pekného Counter-Striku, tak si dnešný zápas nemôžete nechať ujsť.

Zdroj titulnej fotografie: PGL/João Ferreira

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.