Príde k obnove legendárnej švédskej štvorice?

  • 18. 01. 2020 14:50

Už dlhé týždne sa hovorí o tom, že by sa malo opäť spojiť legendárne Švédske kvarteto – Friberg, Xizt, GeT_RiGhT a samozrejme f0rest. Ako piaty hráč by k ním mala pribudnúť mladá krv v podobe hallzerka. Novým domovom by sa im mala stať organizácia Dignitas, ktorá by sa do sveta cska vrátila po 2 rokoch.

Tejto špekulácii nasvedčujú udalosti z posledných dní. Najprv bol oznámený definitívny odchod Xizta z tímu Fnatic. Navyše Xizt strávil posledný polrok na lavičke. Včerajším dňom taktiež svoj tím opustil aj norský talent hallzerk. Ďalej najlepší hráč za rok 2013 a 2014, GeT_RiGhT, odohral posledný LAN turnaj ešte v septembri (záři) minulého roka na turnaji V4 Future Sports Festival, kedy krátko nato opustil organizáciu Ninjas In Pyjams. Taktiež posledné dni na svojích sociálnych sieťach zdieľa rôzne momenty jeho kariéry a spomína na udalosti, ktoré za 12 rokov v profeionálnom gamingu zažil. Vyzerá to tak, že hranie na najvyššej úrovni mu chýba.

GeT_RiGhT na V4 v Budapešti. Photo by V4 Future Sports Fest

Nesmieme zabudnúť ani na kráľa banánu, Friberga. Ten je od čias v Heroic vyše 5 mesiacov free agent. Posledné týždne si užíval na lyžovačke v alpách. Jediný kto je z tejto potencionálnej zostavy stále aktívnym hráčom nejakej organizácie je f0rest. Ten ako posledný z legendárnej päťky, ktorá bola jedného času neporaziteľná, stále háji farby Švédskeho celku NiP a neustále podáva solídne výkony, ktoré ho do starého železa rozhodne neposielajú. Právom sa mu dáva titul "the GOAT of Counter-Strike". S NiP sa navyše na konci roka sľubne rozbehol a do roka 2020 to s nimi nevyzerá zas tak zle. Podľa informácii z rôznych zdojov by ale radšej v tíme hral s hráčmi, s ktorými prežil najkrajšie časy svojej kariéry. Nový Dignitas by tak mohli byť označovaný ako „nestarnúci dedkovia“. Rovnako sa tak zvykla prezývať aj legendárna zostava Virtus Pro na čele s Pashom. Za rohom už máme turnaje od Blast Pro Series a IEM Katowice. Rozuzlenie tejto špekulácie by tak mohlo prísť už v nasledujúcich dňoch.

Najväčším dôkazom toho, že príde k zloženiu tohto tímu je screen, ktorý uzrel svetlo sveta. Na serveri môžeme vidieť hrať GeT_RiGhTa s Hallzerkom. Za nickom magikern sa podľa steam účtu ukrýva Friberg a za prezývkou hsn, Xizt. Otázka je, či sa na serveri nachádza aj f0rest. Podľa jeho steam účtu je totiž už tretí deň offline a o žiadnom jeho smurfe sa nevie. Samozrejme sa môže jednať aj o fake, no je to nanajvýš zaujímavy screenshot, ktorý by mohol minimálne novú štvrociu potvrdiť.

Zdroj titulnej fotografie: Liquipedia.net/DreamHack

Opustí f0rest NiP aby mohol hrať so svojími starými spoluhráčmi? Photo by Ninjas in Pyjamas

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.