Príbeh legendárnej zostavy Virtus.pro

  • 17. 02. 2023 23:00

Keď sa povie Virtus.pro, mnohým skalným Counter-Strike fanúšikom sa hneď vybaví konkrétna, dnes už legendárna zostava! Reč je o päťke, ktorá nás aj po rokoch na scéne vždy dokázala prekvapiť. Dokonca aj vtedy, keď im už nikto nedával žiadne šance.

Príbeh tejto zostavy vo farbách Virtus.pro sa začína písať od 25. Januára 2014, kedy po prvýkrát vstúpili všetci spolu do tohto tímu. Pýtate sa o koho vlastne ide? Old school fanúšikovia určite vedia, no ak ste CS mánii prepadli o niečo neskôr, tak vedzte, že ide o hráčov:

  • Wiktor “TaZ” Wojtas
  • Janusz “Snax” Pogorzelski
  • Jarosław “pashBiceps” Jarząbkowski
  • Filip “NEO” Kubski
  • Paweł “byali” Bieliński

Táto pätica hráčov hrala vo farbách VP až do roku 2018 a aj keď neboli vždy najlepší, naše srdcia si dokázali získať. Ide snáď o jedinú zostavu, ktorá mala mnoho fanúšikov nie kvôli svojim výkonom, ale preto akí to sú ľudia. A hlavne Jarosław “pashBiceps” Jarząbkowski, ktorý na svojom streame bavil, a dodnes baví, tisícky ľudí. Aj keď nevedel perfektne po anglicky, vždy sa snažil komunikovať so svojimi fanúšikmi lámanou poľskou angličtinou. Vďaka tomu vzniklo aj mnoho zábavných zostrihov ako napríklad tento:

Ale poďme späť k celej zostave. Krátko na to, čo chalani vstúpili do Virtus.pro, zúčastnili sa Major turnaja. Išlo o celkovo druhý Major v celej histórii CS:GO. Konal sa v Poľských Katowiciach, čo bola pre hráčov domáca pôda, takže atmosféra v hale pred domácim publikom bola neopísateľná. Major niesol názov ESL Major Series One Katowice 2014. Virtusáci sa museli prebojovať cez kvalifikáciu, na rozdiel od iných tímov, ktoré boli pozvané, no aj tak sa im to podarilo a v skupinovej fáze ovládli svoju skupinu A, kedy dokázali vyhrať s plným počtom bodov. V Playoff čelili tímom ako LDLC, či LGB eSports, ktoré dokázali poraziť a tak sa vo finále postavili proti elitám z Ninjas in Pyjamas! NIP boli braní ako legendy a s ich hviezdnymi menami ako f0rest, GeT_RiGhT, či friberg to ani nemohlo byť inak. Chalani z Virtus.pro ich však poriadne zaskočili keď dokázali BO3 sériu vyhrať 2:0 na mapy a tak sa čerstvá zostava VP stala Major šampiónmi len pár týždňov po vstupe do tímu! V roku 2014 ešte neboli také obrovské odmeny ako sú dnes, no v tom čase bolo aj tých 100 000$ za prvé miesto krásnou výhrou.

EMS One Katowice 2014 (Zdroj: ESL/Helena Kristiansson)

Do finále Majoru sa im podarilo dostať ešte raz a to na ELEAGUE Major: Atlanta v roku 2017. Skupinovú fázu opäť prevalcovali bez jedinej prehry, a takto to pokračovalo až do samotného finále, no tam však žiaľ nestačili na tím Astralis, ktorým podľahli 1:2 na mapy. Aj napriek tomu, že skončili na horšom mieste ako na ich prvom Majore, tak v roku 2017 si za druhé miesto odniesli až 150 000$!

ELEAGUE Major: Atlanta 2017 (Zdroj: ELEAGUE)

Počas svojho pôsobenia vo Virtus.pro mali chalani svetlé aj tie tmavšie chvílky. Dokonca boli aj momenty kedy ich už každý odpisoval kvôli ich veku, no VP vždy dokázali prekvapiť a dav presne to miloval! Ale to hlavné, čo sme na nich milovali bola šou, ktorú robili, a na ktorú vzniklo hrozne veľa zábavných klipov a meme obrázkov. Tu je pár najznámejších, s ktorými ste sa už možno stretli, či už naživo v hale alebo na sociálnych sieťach:

  • Snax is hungry - reakcia na Snaxov nádherný clutch proti tímu Natus Vincere

Zdroj: Reddit/HAJEN
  • TaZ - window cleaner - Na ESL One Cologne v roku 2016 sa VP stretli v semifinále proti SK Gaming. Hrali mapu cbble a TaZ strážil okno v connectore. Niekoľkokrát počas tohto zápasu sa mu podarilo doslova vymazať hráčov SK Gaming keď sa snažili cez neho prejsť. Vďaka tomu si z neho robili srandu, že je čistič okien

Zdroj: Steam/Juke
  • Virtus.plow - verím, že ste sa už s týmto výrazom stretli. VP si ho vyslúžili za ich veľmi jednoduchý postup na rôznych turnajoch kedy sa im darilo vyhrávať zápas za zápasom.

Táto zábavná éra nám už žiaľ skončila a mnoho old school hráčov stále čaká, či sa ešte objaví takýto “funny” tím, ktorému to nebude len strieľať, ale dokáže si aj získať srdcia divákov. Sem tam sa nám objaví jednotlivec, ktorého dav zbožňuje, ale tím ako Virtus.pro sme už dlho nevideli.

Zdroj titulnej fotografie: ESL/Helena Kristiansson

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.