Príbeh je u konca, Jamppi predchádza na hru Valorant

  • Sebastián Soroka
  • 26. 01. 2021 17:35

Rozruch z posledných dni, ktorý vravel o tom, že 19-ročný Fín Elias "Jamppi" Olkkonen ukončí svoju činnosť v hre CS:GO a presunie sa ku konkurenčnému Valorantu, je u konca. Jamppi sa skutočne presúva na strieľačku od Riot Games. Dôvodom je jeho údajný VAC ban, ktorý obdržal ešte vo svojich detských časoch a ten mu výrazne komplikuje kariéru a účasť na turnajoch od Valve.

Jamppi patril medzi najväčších talentov CS scény. Práve s ním mala byť zostavená pätica v tíme OG, avšak krátko pred finálnou dohodou vyšli na povrch správy o jeho VAC Bane. Reakcia Valve bola rázna a nekompromisná. Fínsky mladík obdržal zákaz zúčastňovať sa turnajov, ktoré sú v kompetencii Valve. Neskôr sa pridali aj ďalšie organizácie, tie ale neskôr svoje zákazy stiahli. Valve ale odmietalo urobiť vo svojej prísnej zákazovej politike ústupok.

Jamppi údajne obdržal ban pri domácej LAN party so svojimi kamarátmi, kedy jednému z nich kúpil CS:GO účet. Práve ten jeden kamarát neskôr obdržal VAC ban. Nuž, nakoľko bol účet kupovaný cez jeho banku, tak nemá ako dokázať, že je v tejto veci nevinný. Jamppi neskôr hľadal východisko v žalobe proti Valve, žiaľ neúspešne.

Pomocnú ruku mu v roku 2020 poskytli ENCE, ktorí sa ho ujali a dovolili mu nastupovať na turnaje, ktoré nezakazovali hráčovi vstup na ich event. „Bolo to super od ENCE, že mi dali príležitosť súťažiť proti najlepším, bol to vždy môj sen hrať proti najlepším a dokázal som to“, vraví Jamppi vo svojom vyjadrení.

Na novú kapitolu v jeho esport kariére sa veľmi teší. Čaká ho totiž súťaženie bez obmedzení a s novými hernými možnosťami. „Je zrejme, že je to nový začiatok. Aj po mentálnej stránke si myslím, že je dobrá vec, že môžem súťažiť slobodne a dúfam, že sa staneme jedným z najlepších hráčov v tejto hre, uzavrel bývalý hráč ENCE.“

Photo by DreamHack

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.