Prestupová bomba na švédskej scéne! Brollan mieri z Fnatic k NIP

  • Sebastián Soroka
  • 22. 03. 2022 17:53

Nejaký čas sa o tom šuškalo, na povrch pred istým časom vyplývali informácie z dôveryhodných zdrojov, ale až dnes sa to oficiálne spečatilo. 19-ročný Ludvig "Brollan" Brolin už viac nebude obliekať dres Fnatic. Smeruje totiž ku konkurenčným NIP.

Brollan pôsobil vo Fnatic od svojich šestnástich rokov, boli to oni, ktorí mu dali šancu vstúpiť na elitné poschodie Counter-Strike scény. Za životnú šancu sa manažmentu a spoluhráčom odvďačil hneď niekoľkokrát, najpamätnejší ale ostane jeho triumf na domácom podujatí DreamHack Masters Malmo 2019. 2x sa tiež umiestnil v TOP20 rebríčku hráčov od HLTV.org, keď obsadil 19., respektíve 15.priečku.

Chcem sa poďakovať Fnatic za všetko, čo pre mňa urobili počas týchto rokov. Keď som začal hrať túto hru, želal som si, aby som raz dostal šancu hrať za Fnatic. Ďakujem Vám, že aj napriek môjmu veku ste mi dali príležitosť. Ďakujem, že ste vo mňa verili, budem vždy vďačný za každú spomienku, ktorú sme si počas našej spoločnej cesty vytvorili“, píše dojímavo mladý Švéd na adresu svojho bývalého zamestnávateľa.

Za akú presnú sumu sa udial Brollanov prestup do NIP, zverejnené zo strany organizácie nebolo. V minulosti sa však odhadovalo, že suma by sa mala pohybovať okolo €600,000. „V minulosti sme pokukovali po Brollanovi, tak ako každý seriózny tím. „Nekládol som si nikdy otázku, či sa k nám vôbec pripojí, ale kedy sa pripojí, myslím, že si vybral správny čas“, komentuje príchod novej akvizície CEO NIP, Jonas Gundersen.

Nateraz však nie je jasné, koho tento talentovaný Švéd nahradí v základnej zostave. Mimo aktívnej zostavy je stále aj miliónová posila z minulého roka - Nicolai "Device" Reedtz. Na twitteri a ďalších sociálnych sieťach sa prichádza s rôznymi špekuláciami ako bude finálna zostava NIP vyzerať. Stále to však ostáva pod rúškom tajomstva.

Nová pätica však bude s určitosťou známa do 21.4.2022, kedy sa odohráva skupina B v rámci RMR eventu, na ktorom sa predstaví aj švédska organizácia.

Súpiska NIP vyzerá nasledovne:

Frederik "REZ" Sterner
Nicolas "⁠Plopski⁠" Gonzalez Zamor
Hampus "hampus" Poser
Patrick "es3tag" Hansen
Love "phzy" Smidebrant
Ludvig "Brollan" Brolin

Nicolai "device" Reedtz

Daniel "djL" Naranic - tréner

Zdroj titulnej fotografie: liquipedia.net/fragbite

Source: liquipedia.net/ESL

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.