Špekulácie potvrdené, Niko sa oficiálne stáva členom G2

  • Sebastián Soroka
  • 28. 10. 2020 17:25

AKTUALIZOVANÉ - 28.10. (17:25): Niko sa oficiálne stáva členom G2 Esports, prestup roka je dokonaný.

Zostava G2 Esports tak vyzerá následovne:
Kenny "⁠kennyS⁠" Schrub
Audric "⁠JaCkz⁠" Jug
François "⁠AmaNEk⁠" Delaunay
Nemanja "⁠nexa⁠" Isaković
Nemanja "⁠huNter-⁠" Kovač
Nikola "⁠NiKo⁠" Kovač

Damien "⁠maLeK⁠" Marcel - tréner

ElbemWWXIAEeQWh.jpg

Photo by G2 Esports

24.10 (18:45): Prestup Nika do G2 Esports by sa mal uskutočniť v priebehu niekoľkých dní, informuje o tom portál HLTV.org. G2 Esports zatiaľ odmietli tieto správy komentovať.

Zdá sa, že trojročné pôsobenie Nikola "Niko" Kovača vo farbách hviezdnej organizácie FaZe Clan sa chýli ku svojmu koncu. FaZe údajne obdržali ponuku od francúzskych G2 na Nikov prestup. So správou prišli spravodajské portáli HLTV.org a 1pv.fr.

Ak by sa prestup skutočne uskutočnil, jednalo by sa o prestupovú bombu a zrejme aj prestup roka. Čiastka by mohlo mať aj miliónovu hodnotu, keď si zoberieme do úvahy to, že druhý najlepší hráč za rok 2017 prišiel do FaZe za $500,000 z mousesports. Niko už od roku 2016 a svojich čias v mousesports patrí medzi najlepších hráčov sveta. Rovnako by to bol aj skvelý ťah z marketingového hľadiska, nakoľko je rodák z Bosny a Hercegoviny vo svete CS:GO mimoriadne obľúbený. Francúzskej organizácii sa už jedna investícia s balkánskym hráčom mimoriadne vyplatila. Keď počas minuloročnej jesene angažovali do svojich služieb druhého Kovača, teda Nikovho bratranca huNtera, tak mal každý veľké očakávania. Ukázalo sa, že huNter nesklamal a s G2 vybojoval mnoho cenných výsledkov.

Organizácia G2 a samotný Niko odmietli tieto správy komentovať. Prestup by sa však podľa dostupných informácii mohol uskutočniť o niekoľko týždňov, keď nám skončí nabitý zápasový program. V zostave G2 by zrejme Niko nahradil AmaNEka. Čo by však mohlo byť ďalej s cskovým tímom FaZe Clan? Takáto strata zvlášť po nedávnom nákupe Kjaerbyeho, nie je zrovna potešujúca. Rovnako to nemusí potešiť ani Marcela "coldzera" Davida, ktorý mal s Nikom nadštandardné vzťahy ešte pred jeho prestupom do FaZe. Kvôli hraniu v európskom super-tíme, bol Brazilec nútený sa presťahovať na starý kontinent. Všetko tak nasvedčuje tomu, že sa na svetovej scéne znovu raz spustí prestupový kolotoč.

Photo by HLTV.org

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.