Poznáme prvý Power Rankings Slovenskej univerzitnej ešportovej ligy

  • Sebastián Soroka
  • 24. 11. 2021 19:23

Aj tento rok budú môcť zástupcovia univerzít zabojovať o prestížny titul univerzitného majstra Slovenska. V lige, ktorá je spoluorganizovaná Komisiou univerzitného e-športu a pod záštitou ministerstva školstva nebudú chýbať univerzitní hráči z celého Slovenska. Medzi nimi nájdeme aj známe mená zo slovenskej Counter-Strike scény. Kto z nich má ale najväčšie šance na titul?

Favoritmi sú Comenius esport a TEDI Bears Indigo

Comenius esport (Univerzita Komenského v Bratislave)

Comenius esport: spexo, zyored, SMK, Malvin, Slad0, pemi, loading
Comeniues esport B: Brankolegenda, glovi, ageR, Perfetti, s4tra

Azda najvážnejším kandidátom na celkový titul by mohli byť hráči z Univerzity Komenského. Prvý tím Bratislavskej univerzity reprezentuje hviezda tímu Cryptova Tomáš "zyored" Cvaniga. Skúsenosti však do tímu prináša aj Patrik "spexo" Hampl a Samuel "SMK" Kellner (GLORE). Fakt, že tento tím disponuje až troma hráčmi, ktorí sa zúčastňujú popredných česko-slovenských podujatí je nespochybniteľný, práve oni by mali udávať víťazný trend počas celého turnaja. Popri tejto zostave môže vyniknúť aj druhý tím z Univerzity Komenského – Comenius esport B.

Source: © UNI MSR
UCM TEDI Bears (Univerzita sv. Cyrila a Metoda v Trnave)

UCM TEDI Bears Indigo: MAXX, SAMSTER, reiden, braindamage, NIO, iginko
UCM TEDI Bears Echo: Kolardo, Addixx, BaXI, JbS, blindere, Svyniar

Zabúdať by sa ale nemalo ani na UCM TEDI Bears Indigo na čele s Martinom "MAXX" Smolárom a Dominikom "NIO" Maxianom. Zatiaľ čo MAXX je aktuálne členom tímu Cryptova, NIO je dlhšiu dobu bez stáleho tímu. Obaja si tento rok spoločne zastrieľali na online turnaji 21Games, kde si v mixe HeadHunters vybojovali prvé miesto. TEDI Bears si nepochybne brúsia zuby na zlato, zostava je viac než kvalitná, no to ako so svojou šancou naložia je len na nich.

ESTUBA zbrojí hneď troma tímami, potrápi jeden z nich favoritov?

Esport STUBA (Slovenská technická univerzita v Bratislave)

ESTUBA: DANDY, Grejty, Shifto, Papizojt, Stuff
ESTUBA Legends: n0nsens, WOZOVSKI, mirovski, bobes, TrixXx, Matut, qq
ESTUBA Wolfs: buggy08, admGOD, Not1ce, Zajgon, GrOgY, Prof εїз, Slowrock

Príjemne prekvapiť by mohol prvý tím CS:GO zo Slovenskej technickej univerzity v Bratislave pod názvom ESTUBA. Na súpiske sa nachádza Denis "DANDY" Štrbák, ktorý svojho času reprezentoval organizáciu eEriness. Rešpekt však budia aj hráči Martin "Stuff" Opatovský (GLORE), či duo Lukáš "Grejty" Grejták a Samuel "Shifto" Švenk. Zvyšné dva tímy už takéto známe prezývky v hernom svete neponúkajú. Výnimku tvorí hviezda z posledných týždňov Stanislav "GrOGy" Babala, ktorý si trochu neplánovane zahral na Majstrovstvách sveta v ešportoch v izraelskom Eilate. Tento počin obletel celú Counter-Strike scénu.

Source: © UNI MSR

Tri čierne kone v turnaji

Esport TUKE (Technická univerzita v Košiciach)

Esport TUKE: outex, MultY, farzen, LiwasTT, niKolaj,

Potiahne nedávny účastník Majstrovstiev sveta v ešporte Patrik "outex" Tomko svoj univerzitný tím na popredné priečky? Technickú univerzitu z metropoly východu netreba za žiadnych okolností odpisovať. Avšak v nabitej konkurencii tímov nebudú rozhodne patriť medzi žiadnych favoritov, môžeme ich skôr pasovať do pozície čierneho koňa. Dôležitým faktorom bude práve outex. Avšak jeden hráč celý turnaj nevyhrá, nuž môže výrazne pozdvihnúť výsledky celej zostavy do pozície v TOP5.

UNIZA esports (Žilinská univerzita v Žiline)

UNIZA esports: Feki, MrBimbas, MAIN, k1llo, p1xel

Ak má Žilinská univerzita v Žiline uspieť v tomto ročníku univerzitnej ligy, Feki by mal byť strojcom jej úspechu. Bývalý hráč eEriness, či DEFEATERS je nepochybne najvýznamnejším menom na súpiske. UNIZA je určite jeden z tých tímov, ktorý by mohol pozitívne prekvapiť, ale v porovnaní s TEDI, či Comenius by mali hráči predsa len ťahať za kratší koniec. Rozhodne tam je však nádej na umiestnenie v TOP3.

Esport UPJŠ (Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach)

Esport UPJŠ: jaro, vale, Sparkus, G1bralt, mio, Tumbler,

Ďalší tím z metropoly východu, tentokrát zo Šafárikovej univerzity bude viesť skúsený Peter "jaro" Rauch, svojho času známy aj ako WEAMO. Hráč Dark Tigers, majster Českej republiky z roku 2019 a účastník nedávnych majstrovstiev sveta, takto by sme ho mohli azda najlepšie charakterizovať. UPJŠ budú chcieť nepochybne získať umiestnenie v prvej trojke, konkurencia je ale viac než solídna a podobne ako pri ich kolegov z TUKE, bude mnoho závisieť od ich hlavného ťahúňa.

Source: © UNI MSR

UKF môže iba prekvapiť

UKF E-Sports (Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre)

CS:GO tím: NiT0, naboj1, dQ, DeKV, zuluuu, Newstart

V tieni ostatných budú nepochybne študenti UKF SUEL. Univerzitný CS:GO tím vyskladal pre túto sezónu päticu, v ktorej sa ale na rozdiel od iných nenachádzajú známejšie mená. Papierové predpoklady tak tejto zostave rozhodne nenahrávajú dobrú východiskovú pozíciu a vo všeobecnosti sa od nich neočakávajú žiadne zázraky. Pozícia outsidera je ale to, čo ale mnohým športovcom najviac vyhovuje. Bez zbytočného tlaku sa môžu sústrediť na svoju hru a prekvapiť silnejších súperov.

Zvyšné tímy, ktoré sa prebojovali do aktuálnej sezóny SUEL sú: Fox_Slow (UK), CONATUS EUBA (EU), ESTUBA KeiSword (STU), UNIZA-B (UNIZA) a UCM Tedi Bears Bravo (UCM). Power ranking bol zostavený v spolupráci Eplayer a SUEL STAFF a bude po každom hracom týždni aktualizovaný na sociálnych sieťach Slovenský univerzitný e-šport.

Zdroj titulnej fotografie: © UNI MSR

Source: © UNI MSR

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.