Poznáme finalistov IEM Katowice! Kto si zoberie domov titul šampióna?

  • Martin Brázdil
  • 12. 02. 2023 12:00

IEM Katowice sa dostali k poslednému zápasu celého turnaja. Čo znamená, že nás dnes večer opäť čaká BO5 bitka o titul šampióna. Ako je už zvykom z posledných rokov, finále IEM Katowice je vždy výborným a napínavým zážitkom pre každého fanúšika. Práve preto sme si ani nemohli priať lepšie finále. Aktuálna svetová jednotka proti svetovej dvojke. Vicemajster Majoru z Ria proti tímu, ktorý porazil každého, kto sa mu postavil do cesty v tomto roku. Heroic vs G2 tak bude fantastickým zápasom plným emócií.

Kto získa prvý titul z Katowic, bude to Niko alebo Heroic?

Nikola “NiKo” Kovač sa do finále IEM Katowice prebojoval už mnohokrát, ale na trofej nikdy nedosiahol. Teraz dostane znova šancu, tentokrát ale skrýva spolu s G2 dve esá, ktoré im minulý rok chýbali. Katowický kat Justin “jks” Savage, ktorý sa minulý rok stal prvým Australským šampiónom a ako stand-in pre FaZe porazil práve G2. Druhým je Gigachad Rasmus “HooXi” Nielsen, ktorého prestup veľa ľudí kritizovalo pre jeho nízke čísla killov. To sa však zmenilo po Majore, na ktorý sa G2 neprebojovali. HooXi odvtedy podáva skvelé výkony a aj on sa pridáva čo raz častejšie do tabuľky strelcov.

Heroic na druhej strane mali skvelý koniec minulého roka. Ich dominancia ich priviedla až na prvé miesto svetového rebríčka. Začiatok roka však mali trošku kostrbatejší. IEM Katowice však ovládli dominantnou formou akú mali na konci minulého roka. Casper “cadiaN” Møller sa tak pokúsi doviesť svoj tím k triumfu. Uvidíme aj ako sa prejaví kliatba G2, ktorý vo finále Katowic zatiaľ vždy dostali 3:0 a taktiež NiKo sa v jeho troch predstaveniach vo finále nikdy nestal víťazom.

To kto si dnes odnesie titul šampióna zatiaľ nikto nevie. Ale vy to môžete zistiť už dnes od 16:00, kedy tento zápas vypukne v priamo v aréne a na oficiálnych streamoch.

Zdroj titulnej fotografie: Twitter/ IEM

EN stream:

CZSK stream:

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.