Potvrdené: Turnaj IEM Katowice 2021 sa s určitosťou nebude konať v Spodek aréne

  • Sebastián Soroka
  • 14. 12. 2020 18:15

Výnimočný turnaj, ktorý chytil za srdcia mnoho fanúšikovských a bol svedkom viacerých historický momentov sa v budúcom roku s určitosťou neuskutoční v Spodek aréne. Rozhodlo sa o tom na základe nepriaznivého vývoja epidemiologickej situácie v regióne Európy.

Práve tohtoročné Katowice ako prvé v rámci esportu pocítili silu celosvetovej pandémie, keď tesne pred začiatkom turnaja bol organizátor nútený zaviesť zákaz vstupu pre verejnosť. Neskorší víťazi turnaja Natus Vincere tak dvíhali víťaznú trofej pred prázdnym hľadiskom. Spoločnosť ESL zatiaľ zvažuje na akom mieste by sa mohol tento plánovaný turnaj odohrať, hlavným cieľom je zorganizovať LAN event bez divákov. Ak by ani to nebolo možné, tak je tu stále alternatíva v podobe presunu na online serveri, presne tak ako to funguje už vyše 9 mesiacov.

Turnaj bude mať aj s predturnajovou fázou "play in" 24-účastnikov a prizepool $1,000,000. Pozvánku do skupinovej fázy už teraz obdržali tímy z najväčšej svetovej špičky ako sú Astralis, Vitality, Natus Vincere a ďalší. Práve Katowice by mohli byť turnajom, ktoré by ako prvé obnovili offline eventy v rámci CS:GO scény, aspoň v bez diváckej podobe.

Natus Vincere oslavovali svoj triumf v prázdnej aréne Photo by HLTV.org

 

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.