Posilní k0nfig Astralis? S príchodom nového roka by mu mal vypršať kontrakt s Complexity

  • Sebastián Soroka
  • 18. 09. 2021 00:12

Schyľuje sa v dánskom regióne k prestupovej bombe? Podľa informácii, ktorými disponuje web jaxon.gg by kroky Kristiana "k0nfig" Wieneckeho mohli viesť do organizácie Astralis, ktorá už niekoľko mesiacov bojuje s neistotou ohľadom svojej zostavy.

24-ročného Dána trápili problémy so zápästím, ktoré ho vyradili zo súťažného kolotoča na niekoľko týždňov. Kvôli zdravotným problémom zmeškal turnaj ESL Pro League S14. Jeho zamestnávateľ medzitým siahol po dostupnej akvizícii z prestupového trhu - Marcelovi "Coldzera" Davidovi. Ten bude s tímom pôsobiť aj na najbližších turnajoch, vynechať by nemal ani Major v Štokholme (ak sa Complexity kvalifikujú).

K0nfigov kontrakt so severoamerickou organizáciou by mal vypršať 1.1.2022. Je teda pochopiteľné, že s blížiacim sa termínom sa okolo neho tvorí rozruch. Spojenie s Astralis dáva v súčasnej chvíli rozhodne zmysel. V Complexity už o jeho služby evidentne nie je záujem a na druhú stranu v tíme 4-násobných major šampiónov sa možno dočkáme odchodu najväčších hviezd. Peter "dupreeh" Rasmussen, Emil "Magisk" Reif i Andreas "Xyp9x" Højsleth zatiaľ nepodpísali novú zmluvu a už dlhodobo sa šušká o tom, že by mohli dánsku organizáciu opustiť nadobro.

Astralis tak celkom jednoznačne nemajú istú zostavu pre ďalší rok. Istotu vedenie organizácie vidí iba v Lukasovi "Gla1ve" Rossanderovi a dvojici v zložení Lucas "Bubzkji" Andersen a Philip "Lucky" Ewald. Títo traja hráči totiž majú platné kontrakty aj pre nadchádzajúce roky.

Zdroj titulnej fotografie: liquipedia.net/ESL

Source: Epic Esports Events

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.