Pokľaknite, máme nových kráľov Counter-Striku! FaZe Clan vyhrávajú Major

  • Sebastián Soroka
  • 22. 05. 2022 22:42

V poradí sedemnásty CS:GO Major pozná svojho víťaza! Nakoniec sú to FaZe Clan, ktorí dobyli belgické Antverpy. Vo finále zvládli ustáť súboj o všetko proti Natus Vincere. Za výhru získavajú $500,000 a miestenku na BLAST Premier World Final 2022.

FaZe Clan vs Natus Vincere 2:0 (19:16, 16:10)
Znovuzrodenie FaZe Clan po 4 rokoch

Prvá mapa nás zaviedla až do predlženia. Po tom, čo FaZe dominovali v úvodných kolách zápasu, začali Natus Vincere otáčať celý priebeh. Nakoniec to boli práve hráči ukrajinskej organizácie, ktorý sa ako prví dostali na 15.bod a mali k dispozícii mečbal. FaZe však dokázali odvrátiť nápor S1mplovej družiny a následne v predlžení si postrážili dôležité situácie, ktoré im vyniesli jednobodové vedenie. Na druhej mape dokončili svoje majstrovské dielo, keď opäť skvelo odštartovali úvod zápasu a v ďalšom priebehu už držali svojho súpera na uzde.

Viac ako 4 roky od srdcervúcej porážky v Bostone prišlo v radoch FaZe Clan k znovuzrodeniu. Finn "Karrigan" Andersen a Håvard "Rain" Nygaard potvrdili, že nikdy sa netreba vzdávať. Mnohí už im ani nedávali šancu, že by sa niekedy ešte mohli uchádzať o Counter-Strikový trón. Dnes večer ale zavreli ústa všetkým kritikom a ich príbeh sa zapíše do histórie zlatými písmenami.

Kredit za celý úspech však patrí aj hráčom, ktorí za to obdobie posilnili zostavu americkej organizácie. Estónsky mladík Robin "ropz" Kool, ktorý koncom minulého roka uprednostnil ponuku od FaZe Clan pred G2 Esports, Russel "Twistzz" Van Dulken opustil prostredie Severnej Ameriky a vsadil dôveru do projektu FaZe a v neposlednom rade aj Helvijs "broky" Saukants, ktorý sa za 2 roky vypracoval na špičkového snipera.

Sláva víťazom a česť porazeným

FaZe Clan získavajú ďalší titul

FaZe Clan získavajú ďalší titul Source: Jan Hložek, EPLAYER

Zdroj titulnej fotoagrafie: PGL

Ohodnotiť

1

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.