Podpíšu Astralis nového hráča? Podľa zahraničných zdrojov by sa novým sniperom tímu mal stať mertz

  • Sebastián Soroka
  • 10. 06. 2021 02:23

Ubehlo už niekoľko týždňov od šokujúceho prestupu Nicolaia "device" Reedtza do NiP. Pre zvyšok Astralis bol devicov odchod dozaista veľkou fackou, ktorá sa následne prejavila aj na samotnom serveri. Život ale ide ďalej a treba sa pozerať aj na budúcnosť a potenciálnu náhradu, ktorá by dokázala jedného z najúspešnejších hráčov všetkých čias nahradiť. Zahraničné zdroje začali v poslednej dobe v spojení s Astralis skloňovať meno Daniela "mertz" Mertza.

Podľa ešportového žurnalistu puffina by sa 22-ročný mertz mal stať novým hráčom Astralis. V súčasnej dobe pôsobí bývalý hráč North Esports pod hlavičkou organizácie Nordavind. Nuž, ponuka od štvornásobných major šampiónov sa neodmieta a tak by prestup mohol rozhodne nabrať reálnu podobu.

Čo sa týka samotného merzta, tak ten okrem North Esports pôsobil v minulosti aj v tíme Heroic, Singularity, respektíve Copenhagen Flames. Šancu na svetovej scéne si ale vydobyl vďaka North, hovoríme totiž o odchovancovi ich akadémie. Postupom času sa prepracoval do A tímu, s ktorým dosiahol zatiaľ najväčšie úspechy svojej kariéry.

Zoznam kandidátov ale pri merztovi rozhodne nekončí. Hovorí sa aj o záujme Astralis smerom k Philipovi “Lucky” Ewaldovi, súčasnému AWP hráčovi Tricked Esports. Ten má síce podstatne menej skúsenosti ako mertz, avšak jeho talent je nepochybne obrovský. Príležitosť, ktorú by mu Xyp9x a spol. eventuálne ponúkli by sa dala označiť ako životná.

Jedno je ale isté, keď sa Zonic a jeho zverenci rozhodnú pre tú najlepšiu alternatívu, tak hráčske rady Astralis sa rázom rozšíria na číslo šesť. Dosť pravdepodobne tak budeme medzi turnajmi vidieť rotáciu zostavy. Tak ako tomu bolo minulý rok, keď práve Dáni prišli s experimentom viac členných zostáv.

Zostava Astralis by mohla vyzerať nasledovne:

Peter "dupreeh⁠" Rasmussen
Emil "Magisk⁠" Reif
Lucas "Bubzkji⁠" Andersen
Lukas "Gla1ve" Rossander
Andreas "Xyp9x" Højsleth
Daniel "mertz" Mertz

Danny "zonic" Sørensen (coach)

Zdroj titulnej fotografie: © DreamHack

Astralis Photo by HLTV.org

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.