Po niekoľkomesačnej neistote prichádza finálne rozhodnutie, RpK končí svoju bohatú kariéru hráča

  • Sebastián Soroka
  • 02. 09. 2021 18:15

Ubehlo takmer 5 mesiacov od momentu, kedy Cédric "RpK" Guipouy odohral svoj posledný zápas súťažný zápas vo farbách Vitality. Odvtedy sa veľa šepkalo o jeho konci, prípadne o reštarte kariéry v inej organizácii. Legendárny "Le Tank" sa nakoniec rozhodol pre koniec svojej bohatej kariéry.

Dnes sa končí dlhá a krásna kariéra. Začalo to dávno, malo to vzostupy a pády, ale vždy som to miloval. Som vďačný za vašu podporu naprieč rokmi. Nikdy na to nezabudnem“, prihovoril sa francúzsky veterán svojim priaznivcom na twitteri.

RpK patrí k tým hráčom, ktorý mali to šťastie, že žiarili v dvoch rozličných érach. Celá jeho profesionálna kariéra započala v roku 2006, svoju pozornosť venoval verzii Counter-Strike: Source. Už ako "Sourcák" bol mimoriadne žiadaným a úspešným hráčom, keď s francúzskym tímom VeryGames doslova valcoval konkurenciu. Nejeden vyrovnaný súboj zviedol aj s česko-slovenskými tímami eSuba, či Reason Gaming na čele s Marekom ".PhP" Kadekom alebo Ladislavom "GuardiaN" Kovácsom. A už práve v CS:Source hral po boku s Richardom "shox" Papillonom, z ktorého neskôr vyrástla veľká hviezda.

V novšej verzii Global Offensive sa tiež nestratil a hral za tímy, ktoré patrili medzi svetovú špičku. Každopádne v roku 2013 sa rozhodol pre ukončenie kariéry a začal sa živiť ako automechanik. Po ročnom dobrodružstve v opravovní áut sa znova vrátil k jeho najväčšej vášni a úspešne v nej pokračoval až do tohto roka. Vystriedal celky ako G2 Esports, Envy a napokon Vitality. Mal možnosť hrať po boku hráčov ako NbK-, Scream, ZywOo a dokonca aj vedľa kontroverzného KQLYho.

A samozrejme si siahol na množstvo titulov a cenných kovov. Jeho posledné LAN víťazstvo sa zrodilo v decembri 2019 na turnaji EPICENTER Moscow. S koncom kariéry sa rozhodol aj pre výrobu merchu Le Tank, ktorým chce naďalej propagovať svoj odkaz a udržiavať ho "nažive".

Zdroj titulnej fotografie: Epic Esports Events/liquipedia.net

Source: Instagram/rpktank

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.