Po horkokrvnom boji si postup do 1.Tipsport COOL ligy zaistili eEriness!

  • Sebastián Soroka
  • 10. 03. 2021 02:00

Trochu neplánovaná bitka sa rozbehla o miestenku v 1.Tipsport COOL lige. Domáca jednotka - tím SINNERS sa totiž kvôli nabitému programu rozhodla vzdať slotu, na ktorý mala ako úradujúci šampióni ligy nárok. Organizátor tak vyhlásil kvalifikáciu pre tímy z 2.Tipsport COOL ligy, ktoré v minulej sezóne neuspeli v barážovej časti o prvú ligu. Kvalifikácia sa týkala tímu BRUTE, Gravity, eEriness a Gifted.

Víťaz z kvalifikácie mohol byť iba jeden. Medzi favoritov na postup sa radili eEriness a tiež aj BRUTE. Práve tieto dva tímy si to nakoniec rozdali v priamom boji o miesto v 1.lige. Predtým si ale BRUTE museli poradiť so zostavou okolo Davida "KAPARZO" Lacinu (Gravity) a eEriness zase urvať víťazstvo v súboji s Gifted. Pre oboch neskorších finalistov šiel ale priebeh semifinálových zápasov podľa plánu a teda aj podľa papierových predpokladov postúpili do samotného finále.

Organizácia BRUTE si robila zálusk na účasť CS:GO tímu v 1.Tipsport COOL lige Photo by BRUTE

Finále do istej miery vyzeralo ako odvetný zápas z jesene minulého roka medzi eEriness a DEFEATERS. Aj vtedy to bol boj o 1.Tipsport COOL ligu, len hlavní aktéri sa pre tentoraz čiastočne líšili. Meno DEFEATERS síce vystriedalo meno organizácie BRUTE, avšak Andrej "Adejis" Kameništiak a Matúš "Matys" Šimko boli pri oboch týchto stretnutiach, keďže začiatkom tohto roka opustili DEFEATERS a pridali sa k BRUTE. Čo sa týka eEriness, tak tam je zostava až na Pavla "replay" Vaněka a Davida "Zajda" Zajíčka kompletne obmenená, ale do ich kádra sa dostal Kristián "heikkoL" Garbera, ktorý bol rovnako účastníkom oboch zápasov. Dres DEFEATERS ale vymenil za dres eEriness. V obidvoch prípadoch ale vzišiel heikkoL ako víťaz.

Priebeh finále:

Finálová BO3 séria mala tvrdý náboj a ponúkla parádnu show pre divákov. Pozreli sme sa síce iba na dve mapy, nuž ich priebeh nadchol každého fanúšika pri obrazovkách digitálnych zariadení. Celok eEriness musel už na prvej mape (de_vertigo) čeliť nepríjemnému náskoku zo strany súpera, keďže sa BRUTE dostali do nebezpečného vedenia 8:1 a neskôr aj 12:9. Pevné nervy hráčov v modro-bielych farbách to ale vydržali a prvá mapa skončila pomerom 16:14 v prospech eEriness.

Aj druhá mapa de_overpass sa niesla vo vyrovnanom duchu. Hráči BRUTE ale nezvládli využiť 4 matchpointy za stavu 15:11, keď prehrali viacero 1v1 duelov. Následne ani v predĺžení nešiel pre nich vývoj zápasu podľa predstáv a koncovku lepšie zvládol ich súper. Tím eEriness sa tak stal účastníkom 1.Tipsport COOL ligy, ktorá štartuje už 20.3.2021! Hráči si tak splnili jedno zo svojich predsavzatí pre túto sezónu a to dostať sa do tejto ligy.

Nová zostava eEriness vkročila do sezóny 2021 víťazne Photo by eEriness

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.