Po celovíkendovom boji si postup na MČR vydrela eSuba! Na turnaji sme videli zmeny v zostavách

  • Sebastián Soroka
  • 05. 07. 2021 02:30

Pozornosť česko-slovenského fanúšika sa cez víkend upierala najmä na boje tunajších tímov v turnaji AORUS MČR Tour 2021. Hralo sa totiž o postup na vyvrcholenie sezóny - Majstrovstvá Českej republiky v počítačových hrách. Turnaj nakoniec ovládli hráči tímu eSuba, ktorí nastúpili s inou zostavou ako obvykle. Neboli však jediní, ktorí sa rozhodli so svojou päticou experimentovať.

Do turnaja nastúpilo množstvo tímov so zmenami v zostavách, u väčšiny nešlo zatiaľ o žiadne potvrdené rotácie, avšak v dohľadnej dobe sa možno u niektorých dočkáme aj potvrdenia zo strany organizácie. Napríklad vo víťaznej zostave eSuby nahradil Petra "jaro" Raucha, jeho niekdajší tímový kolega, Martin "Pechyn" Pechoušek. U finalistov z ENTERPRISE zase došlo až k dvojici zmien, keď Lukáša "Levi" Bouřu s Lukášom "lucasp" Pócsikom vymenila mladá dvojica z tímu BRUTE v podobe Andreja "Adejis" Kameništiaka, respektíve Matúša "MATYS" Šimka. ENTERPRISE dokonca z trénerskej pozície vypomáhal legendárny Michal "KETUBOR" Csontoš.

Modrá krev posilnená o Pechyna prešla turnajom bez straty jedinej mapy. Pre bronzových medailistov z 1.Tipsport COOL ligy tak ide o skvelý náznak v zlepšení výkonov. Či však bude niekdajší hráč Sampi pokračovať s eSubou aj naďalej zatiaľ známe nie je. Každopádne, nebolo by to 1x čo by sa Pechyn stal hráčom tejto organizácie s dlhoročnou tradíciou. Farby tohto celku už hájil v rokoch 2017-2018. S tímom si vtedy vybojoval dve strieborné medaile z Majstrovstiev Českej republiky alebo dvojicu titulov z COOL ligy, respektíve Tiger Masters.

Rozhodne príjemným prekvapením turnaja bol tím GLORE, ktorý si spoločne s Dark Tigers zaistili delenú tretiu priečku a urobili tak v boji o miestenku na Majstrovstvá Českej republiky dôležitý krok. Naopak, sklamaním je určite výsledok Dynamo Eclot, ktorí obsadili v spoločnosti Universe iba 8.priečku. 5-6 miesto si ukoristili veľkí rivali, DEFEATERS a eEriness.

Celkové poradie a odmeny z turnaja:

1.miesto: eSuba - postup na Vodafone MČR 2021
2.miesto: ENTERPRISE - 700 MČR bodov
3-4.miesto: Dark Tigers, GLORE - 450 MČR bodov
5-6.miesto: DEFEATERS, eEriness MARVO - 280 MČR bodov
7-8.miesto: Dynamo Eclot, Universe - 200 MČR bodov

Usadí sa Pechyn v eSube natrvalo? Photo by Mistrovství ČR v PC hrách

Challenger turnaj ovládli Fadee Gaming

MČR body sa rozdávali aj v "dolnej" časti. O cenné MČR body sa v challenger časti bila ďalšia osmička tímov. 150 bodov za prvé miesto si odniesli hráči Fadee Gaming, pre ktorých to je rozhodne najvýraznejší výsledok od vzniku ich Counter-Strike zostavy. Za sebou nechali oveľa skúsenejšie tímy, akým bol napríklad mix NedocenenéTalenty okolo Luboša "HenkkyG" Ilka, či ich finálových vyzývateľov v čele s Lukášom "vergiL" Majerikom.

Celkové poradie a odmeny v Challenger časti:

1.miesto: Fadee Gaming - 150 MČR bodov
2.miesto: Andromeda - 120 MČR bodov
3-4.miesto: E-RIVALS, NedocenenéTalenty - 80 MČR bodov
5-6.miesto: eSuba Youngsters, NecroRaisers - 55 MČR bodov
7-8.miesto: COJAVIM, Saurians - 35 MČR bodov

Foggy si s Fadee Gaming vybojoval víťazstvo v Challenger časti Photo by Esportic

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.