PLAYzone predstavuje sezónu MČR 2021

  • Martin Bukovský
  • 09. 02. 2021 21:35

9.2. od 18:00 prebiehalo na Twitch kanále PLAYzoneCZ oficiálne oznámenie vynovenej 11. sezóny Majstrovstiev Českej Republiky 2021. Celkový prizepool celej sezóny sa vyšplhal na historické maximum 1 000 000 kč (50 000€) a celá sezóna prinesie veľa zmien.

Na MČR sa budú môcť tímy kvalifikovať 3 spôsobmi. Výhra jesennej 10. sezóny Tipsport COOL ligy, výhra nového turnaja „MČR Tour“ alebo klasicky na základe MČR bodovania. Pridanú hodnotu pridáva pozvánka na Blast Premier kvalifikáciu za CZ/SK región. Prvú budú môcť tímy vybojovať na jarnej 9. Tipsport COOL lige a tú druhú priamo na samotnom MČR 2021.

Diskusia, ktorá prebiehala naživo, priniesla veľa problémov a otázok. Či sa jednalo o nekomunikáciu zo strany organizátora s tímami alebo o „pochovanie“ turnajov pre menšie tímy.

MČR Tour

Klasické ONS turnaje sú už minulosťou. PLAYzone príchádza s novou formou pravidelných turnajov. Turnaj sa skladá z dvoch častí, kvalifikácia a hlavná časť. Kvalifikačná časť sa skladá zo 4 turnajov, do ktorých sa môže zapojiť každý. Dva najlepšie celky z týchto turnajov si vybojujú slot v samotnom MČR Tour.

8 tímov z kvalifikácií doplní 8 tímov z MČR bodovania. Z celkových 16 tímov sa rozlosuje 8 zápasov a na základe tohto jedného zápasu sa tímy posunú do „Challanger“ (porazené tímy) alebo „Mistrovskí“ (výherné tímy) turnaja. Jeden zápas tak rozhodne, či tím bude bojovať o priamu vstupenku na MČR alebo nie.

Za celú sezónu MČR 2021 sa odohrajú až 3 turnaje MČR Tour turnaje. Víťaz daného turnaja má priamu vstupenku na samotné MČR a automaticky vypadáva z MČR bodovania. Tento slot patrí organizácii, tá môže v aj týždeň pred uzavretím súpisiek zmeniť celú zostavu.

6_0.png

Novinka MČR Tour Photo by mcrpc.cz

Tipsport COOL ligy

Ďalšia možnosť kvalifikovania sa na MČR je cez Tipsport COOL ligu. Ako každý rok, aj tento sa odohrajú dve. Sezóna 9. prinesie novinku v podobe vstupenky na zahraničný turnaj. Víťaz jarnej Tipsport COOL ligy sa totiž kvalifikuje do Európskej kvalifikácie Blast Series. Sezóna 10., jesenná, prinesie priamu vstupenku na MČR.

Zmena príchádza vo formáte turnaja. 14 kôl po BO1 nahradí 7, odohrá sa ale zápas formou BO3. Zaujímavý je aj systém bodovania v základnej časti.

  • Víťazstvo 2:0 je bodovaný 3 bodmi.
  • Výsledok 2:1 je bodovaný 2 bodmi.
  • Výsledok 1:2 je obodovaný 1 bodom.
  • Prehra 0:2 je bez bodu.

Zo skupinovej fázy následne 4 najlepšie tímy postúpia do play-off. Celkový prizepool 9. a 10. sezóny 1. Tipsport COOL ligy sa vyšplhal na 500 000 kč (25 000€).

Zahraničné turnaje a ESEA ligy

Ďalšou novinkou tohtoročnej sezóny je obodovanie zahraničných online turnajov. ESEA ligy, konkrétne ESEA MDL, Advanced a Main, budú tento rok započítané do MČR bodovania. Do bodovania môžu byť započítané aj iné zahraničné turnaje, musia byť ale splnené 3 podmienky.

1) Musí sa jednať o finálovú časť turnaja. (kvalifikácie sa nepočítajú)
2) Turnaja sa musia účastniť aspoň 2 tímy z TOP30, podľa aktuálneho HLTV rebríčku. (v dobe pred začiatkom finálnej časti turnaja)
3) Pre započítanie bodov turnaj musí skončiť pred 18.10., neukončené turnaje sa nepočítajú.
   3.1) Pokiaľ tím vypadol v turnaji na bodovanom mieste, ale turnaj ešte neskončil do 18.10., body mu budú pričítané.

Do bodovania sa tak budú započítavať aj iné online či offline zahraničné turnaje po splnení podmienok. Vzniká ale veľa nejasností. Koľko tímov z nášho regiónu sa musí zúčastniť daného turnaja, aby bol zaradení do MČR hodnotenia? Nebudú takéto turnaje obodované narýchlo, čím sa ruší možnosť ostatných CZ/SK tímov sa vôbec účastniť daného turnaja?

mcr4_0.jpg

Prerozdelenie MČR bodov Photo by mcrpc.cz

Prestupové obdobia

Zverejnené boli aj dátumy, počas ktorých je dovolený prestup hráčov. Prestupové obdobia budú tento rok štyri.

  • 8.3. až 15.3.
  • 30.5. až 6.6.
  • 5.7. až 11.7.
  • 13.9. až 19.9.

Počas týchto dátumov môžu tímy meniť hráčov a hráč nepríde o svoje MČR body.

Záverečné zhrnutie

  • štart sezóny – 13.2., koniec 18.10.2021
  • MČR má 8 slotov
  • 4 priamo kvalifikované tímy (3x MČR Tour, 1x Tipsport COOL liga)
  • 4 tímy pozvané na základe MČR bodov
  • možnosť kvalifikovať sa do uzavretej európskej kvalifikácie BLAST

mcr2_1.jpg

Preplnený harmnonogram na sezónu 2021 Photo by mcrpc.cz

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.