Revolučný krok? PLAYzone a Grunex prichádzajú s dohodou, ktorá tu ešte nebola

  • Martin Bukovský
  • 30. 07. 2020 16:30

PLAYzone a Grunex spájajú sily a vytvárajú jednotné pravidlá. PLAYzone ako organizátor Tipsport COOL ligy a Grunex ako organizátor Sazka eLEAGUE sa dohodli na zjednotení kľúčových pravidiel. Tento krok by mohol pre našu scénu naozaj veľa znamenať.

Pravidlá sa doposiaľ dosť líšili a nedodržiavali sa na 100%, resp. neboli nepriestrelné. V podaní PLAYzone sme tu mali kauzy ako netransparentné oznamovanie zostáv, alebo nejasnosti ohľadom organizácie tímu. Naopak Grunex mal v jarnej časti problémy s vlastníctvom slotu organizácie DarkTigers. Organizátori 2 našich najväčších líg sa tak zhodli na 4 dôležitých bodoch.

Počet hráčov v tíme

Časté zmeny na CZ/SK scéne sú už klasika. Výnimkou neboli ani jarné časti oboch líg, keď tímy ako E-Rivals či Cyber Gaming museli byť dokonca diskvalifikovaný za príliš veľa prestupov. Ako riešenie priniesli možnosť náhradníkov. V obidvoch ligách tak bude možnosť mať na súpiske 5 aktívnych hráčov, 1 trénera a 2 náhradníkov. V prípade PLAYzone sa náhradníci nebudú počítať to MČR bodovania, čo znamená, že im po skončení ligy nebudú pridelené MČR body.

Počet prestupov

Toto je ďalší bod ktorý by mal predísť častým zmenám u nás. PLAYzone a Grunex dospeli k záveru, že tím bude môcť počas ligy vymeniť dvoch hráčov. Taktiež zostáva počet povolených hostí, ktorý ostáva na čísle 2, tj. na maximálne 2 herné dni. Stále tak ostáva, že tímy 2. Tipsport COOL ligy budú môcť využiť hostí až na 4 hry, kdežto v Sazka eLEAGUE a 1. Tipsport COOL lige iba na 2 hry.

Prestupové obdobia

Medzi sezónami bude môcť organizácia zmeniť ľubovoľný počet hráčov. Prestupové obdobia by mali byť predom oznámené, tak ako tomu bolo doteraz. Prestupové obdobia sa sťahujú predovšetkým na MČR bodovanie.

Tresty

Ďalším veľkým krokom je prenášanie banu. Organizátori chcú, aby sa hráčske tresty prenášali z jednej ligy do druhej.

Nie na všetkom sa dá zhodnúť. Krásnym príkladom je počet zahraničných hráčov v tíme. PLAYzone povoľuje maximálne 2, zatiaľ čo Grunex 3. História nám napovedá, že viacej zahraničných hráčov robí zbytočné problémy. Celá dohoda je ale krok dopredu. Snáď prídu podobné dohody aj na budúci rok a možno uvidíme Sazka eLEAGUE zaradenú do MČR bodovania, čo by hodnotu MČR opäť pozdvihlo.

47062869_2609181112427211_126420910658813952_o.jpg

Spolupráca dvoch rivalov by nám mohla priniesť krásne ukončenie celého roka v podobe MČR Photo by Mistrovství ČR v počítačových hrách

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.