Pinnacle Winter S3: Domácim zástupcom sa dnes nedarilo, eSubu i Dynamo Eclot preverili tímy zo svetovej tridsiatky

  • Sebastián Soroka
  • 09. 03. 2022 23:50

Tretia sezóna Pinnacle Winter je už vo svojej pokročilejšej fáze. Niektoré tímy sa nám už prebojovali do playoff hlavnej časti, iné už majú svoj koniec dávno za sebou. V súťaži, ktorá pozostáva z viacerých častí máme ešte stále svojich zástupcov na bojovom poli. Väčšina z nich má však po treťom hracom dni swiss formátu nôž na krku.

Dynamo Eclot siahali po senzácii

Dynamo Eclot vs Wisla Krakow 1:2 (16:4, 10:16, 16:19)

Po utorkovom víťazstve nad EC Brugge si aktuálne štvrtý celok EPLAYER Rankingu, Dynamo Eclot brúsil zuby aj na ďalší skalp. Tentokrát sa im do cesty postavil poľský tím Wisla Krakow, ktorý v globálnom rebríčku od HLTV.org háji 24.priečku a bol tiež účastníkom IEM Katowice 2022 Play-In. Eclot si aj napriek role outsidera počínali veľmi slušne a svojich poľských súperov takmer aj dokázali zdolať. O osude tretej mapy rozhodlo až predĺženie, v ktorom už DNE nedokázali zahrať na víťaznú strunu.

Aktuálne tak majú v swiss formáte skóre 1:2 a delí ich tak jeden zápas od konca v turnaji. Zajtra (štvrtok) sa budú musieť popasovať s britskými Into the Breach. Tak či tak, ich zápas proti Wisle im okrem trpkého sklamania dodal aj cenné skúsenosti. Hráči potvrdili, že vedia zviesť vyrovnané zápasy aj proti veľkým favoritom a neboli ďaleko od senzácie.

Modrej krvi sa tiež nedarilo, hráči Endpoint boli nad jej sily

eSuba vs Endpoint 1:2 (14:16, 16:14, 9:16)

Aj eSuba musela čeliť tímu zo svetovej tridsiatky. Ich súperom bola európska zostava organizácie Endpoint. Zverenci Tomáša "Benq1" Masaryka si na prvých dvoch mapách odbili plný počet kôl. Po prehre na Inferne, prišla víťazná radosť na Mirage. O konečnom výsledky rozhodlo Vertigo, kde už modrá krv nestíhala tempu svojho oponenta.

Prehrou sa tak dostali do rovnakej pozície ako Dynamo Eclot. V eliminačnom zápase narazí eSuba na Dánov z Tricked. Ľahký zápas ju tak rozhodne nečaká. Uvidíme teda či si reprezentanti tejto organizácie predĺžia život v turnaji.

Source: Facebook/eSuba
STYKO mohol spečatiť postup, Zero je blízko k vypadnutiu

Apeks vs MOUZ NXT 0:2 (3:16, 11:16)
GamerLegion vs UNGENTIUM 1:2 (16:14, 12:16, 14:16)

Finalistom minulej sezóny Pinnacle Winter je tím Apeks so slovenským strelcom Martinom "STYKO" Stykom. Ten chce svoj nedávny výsledok vylepšiť ešte o jednu pozíciu, keďže za prvé miesto obdrží tím $40,000, ale hlavne miestenku na Home Sweet Home LAN. Dnes k tomu mohol byť o krok bližšie, avšak MOUZ NXT boli priveľmi silným súperom.

STYKO a jeho spoluhráči však stále nemusia zúfať. Na postup do playoff majú k dispozícii ešte dva zápasy. Ich štvrtkovým súperom bude Wisla Krakow. Rodák z Banskej Bystrice tak môže víťazstvom symbolicky pomstiť Dynamo Eclot, ktorým Poliaci uštedrili porážku.

Radovať sa po dnešku nemohol ani Patrik "Zero" Žúdel. GamerLegion (GL) dostali stopku od poľských hráčov z tímu UNGENTIUM. Zápas mal mimoriadne vyrovnaný priebeh a pozreli sme sa na všetky tri mapy. Posledné dejstvo skončilo najtesnejším možným rozdielom.

Hráči GL, ktorí sa len pred pár dňami kvalifikovali na offline RMR event do rumunskej Bukurešti, kde zabojujú o Major, tak teraz musia zvládnuť eliminačný zápas. Zerov tím je jeden z tých, s ktorým sa ráta, že by mal preniknúť do playoff. Do vyraďovacieho zápasu nastúpia hráči proti EC Brugge.

Rozpis zápasov - štvrtok

Eliminačné zápasy:
9:00 eSuba vs Tricked
9:00 GamerLegion vs EC Brugge
12:00 Dynamo Eclot vs Into the Breach

Zápas o postup do playoff:
15:00 Apeks vs Wisla Krakow

Zdroj titulnej fotografie: Facebook/Dynamo Eclot

Source: Facebook/V4 Future Sports Festival

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.