PGL Major Štokholm: Boj o miliónovú výhru začína! V hre je aj frozen a česká organizácia

  • Sebastián Soroka
  • 26. 10. 2021 01:32

Uplynuli už viac ako dva roky od posledného Majoru. Nekonečné čakanie na sviatok Counter-Striku je ale konečne na svojom konci. V poradí 17.Major v hre CS:GO odštartuje už dnes o 10:00 svojou Challenger časťou. Pre tentokrát má turnaj pod palcom spoločnosť PGL. Hostiteľskou krajinou sa stalo Švédsko. Prizepool turnaja sa vyšplhal na rekódných $2,000,000!

Astralis vs Copenhagen Flames

Začiatok zápasu: 10:00

Súboj dvoch dánskych tímov, ktorý má jasného favorita! Premiéra Copenhagen Flames na Majore bude skutočne veľkolepá. Astralis, ktorí sa netaja ambíciou získať už svoj piaty titul sa rozhodli pred samotným turnajom pre návrat Lukasa "Gla1ve" Rossandera do základnej zostavy.

Sila Astralis tak minimálne čo sa týka skúsenosti narástla niekoľkonásobne, na druhej strane pre Copenhagen Flames bude tohtoročný Major niečo celkom nové. Na podobnej akcii hráči doteraz nikdy nehrali. BO1 formát a úvodné kolo je vždy predzvesťou veľkých prekvapení. Svetová štrnástka nemá proti svojim krajanom čo stratiť, môže iba získať.

Spirit vs FaZe Clan

Začiatok zápasu: 10:00

Faze Clan patrí rozhodne medzi najväčšie značky, aké sa v ešporte za poslednú dekádu vyprodukovali. Ich Counter-Strike tím ale nezažíva vôbec šťastné obdobie a ani účasť na Majore pre nich nebola žiadnou samozrejmosťou. Kvalifikovali sa v hodine dvanástej a to najmä vďaka pomoci iných tímov. Štokholmský turnaj tak môže byť dobrým odrazovým mostíkom k lepším výsledkom.

Ruský celok Spirit ale tiež nedošiel do Švédska hrať iba druhé husle. Vzhľadom na súčasnú formu FaZe Clan môže byť Spirit spokojný so žrebom prvého kola. Hoc vybojovať víťazstvo nebude rozhodne jednoduchá práca. Dá sa tak očakávať vyrovnaný duel.

Source: © EPLAYER, Jan Hložek
ENCE vs Godsent

Začiatok zápasu: 11:15

Európska zostava ENCE sa už dlhodobo snaží urobiť dieru do sveta, podobne ako to pred 3 rokmi dokázali ich predchodcovia. Najväčší turnaj sveta je pre takéto momenty ako stvorený, zvlášť keď sa zdá, že Poľsko vďaka hráčom Paweł "dycha" Dycha a Olek "hades" Miskiewicz objavilo nástupcov legendárnych Virtus.pro.

Brazílsky tím Godsent vedený ostrieľaným borcom Epitacio "TACO" de Melo, ktorému sekunduje João "Felps" Vasconcellos však podobne, ako ich oponenti budú chcieť vykročiť z tieňa svojich niekdajších národných úspechov a začať budovať novú éru brazilskeho Counter-Striku.

paiN vs Virtus.pro

Začiatok zápasu: 11:15

Dávid proti Goliášovi, aj takto by sa dal označiť zápas medzi Juhoameričanmi a hráčmi z CIS regiónu. Kanaríci príjemne prekvapili v Major kvalifikácii ale event v hlavnom meste Švédska už bude celkom iná káva. Obzvlášť, ak proti ním stoja Virtus.pro.

Ani finalisti posledného Majoru ale nie sú v optimálnom rozpoložení. Len pár dni pred turnajom sa zostava okolo Dzhamiho "Jame" Aliho rozhodla vyšachovať ich dlhoročného člena Sanjara "SANJI" Kulieva a nahradiť ho 20-ročným Evgenyhom "FL1T" Lebedevom. Pre FL1Ta pôjde o životnú príležitosť, ktorá mu do budúcna môže zaistiť stabilné miesto, či už vo Virtus.pro alebo inom poprednom celku. Snáď tak bude celému tímu nápomocný pri ceste za ďalším úspechom.

BIG vs Entropiq

Začiatok zápasu: 12:30

Historicky prvá česká organizácia, ktorá sa kedy dostala na Major vyzve vo svojom premiérovom zápase Nemcov z tímu BIG. Entropiq dostali hneď na začiatok veľmi ťažkého a nepríjemného súpera. Výkony Rusov z posledných mesiacov, kedy dokázali potrápiť svojich skúsenejších krajanov z Gambit, či švédskych NiP by ale mohli byť predzvesťou úspechu.

Odhliadnuc od všetkých pozitívnych aspektov, ktoré Entropiq za posledné obdobie v sebe budí, treba jedným dychom dodať, že BIG budú miernym favoritom. Papierové predpoklady ale nič neznamenajú. Takmer s istotou by nás mohla čakať skvelá hra z oboch strán.

Source: © liquipedia.net/Epic Esports Events
Movistars Riders vs Renegades

Začiatok zápasu: 12:30

Movistarst Riders napísali už len svojim postupom do Challenger časti rozprávkový príbeh. Ten sa však môže natiahnuť ešte na niekoľko kapitol. Samozrejme za predpokladu, že by sa im v prvom zápase s protinožcami z Austrálie podarilo urvať víťazstvo.

Nesmieme ale zabúdať ani na ambície Austrálčanov, ktorí taktiež budú chcieť reprezentovať svoju krajinu v čo najlepšom svetle. Pre oba celky bude eventuálne víťazstvo veľkým krokom vpred. Los bol z oboch strán prijateľný, teraz to bude iba o tom, kto zvládne tlak spojený so štokholmskými podmienkami lepšie.

Heroic vs TYLOO

Začiatok zápasu: 13:45

"Princovia" online éry by si aj napriek svojej nie práve optimálnej bilancii na LAN akciách mali s Číňanmi z TYLOO hravo poradiť. Hráčom z Číny sa totižto o skúsenostiach a podmienkach, ktorými disponujú Heroic vďaka svojmu dánskemu občianstvu môže len snívať.

TYLOO prichádzajú do Švédska ako totální outsideir, od ktorých sa nič špeciálne nečaká. Heroic si však potrebuje vydupať úspech, online éra je už totiž s vysokou pravdepodobnosťou na svojom konci a prípadne (ne) úspechy na lanke môžu z dlhodobého hľadiska veľmi bolieť. Počas celej akcie im navyše bude k dispozícii Richard "Xizt" Landström, ktorý sa stal ich novým analytikom, respektíve pre turnaj PGL Major Stockholm aj coachom.

Mouz vs Sharks

Začiatok zápasu: 13:45

Na záver úvodného kola sa na svoje vystúpenie môže tešiť aj slovenské želiezko v ohni - David "frozen" Čerňanský. Mousesports sa stanu vyzývateľmi tímu Sharks. Nutne ale treba dodať, že myšiaci tiež nezažívajú najšťastnejšie obdobie. Aj napriek tomu sa ale nič iné ako presvedčivé víťazstvo neočakáva.

To, že ale Sharks nemajú skúsenosti a hernú vyspelosť na vysokej úrovni ešte neznamená, že Mouz majú víťazstvo vo vrecku. Brazílske CSko vie byť nevyspytateľné. Frozen a spol. sa tak budú musieť mať na pozore.

Zdroj titulnej fotografie: © Twitter/PGL

Source: © liquipedia.net/ESL

Po úvodných zápasoch dnešného dňa bude nasledovať v poobedňajších, respektíve večerných hodinách druhé kolo. O všetkom podstatnom budeme informovať prostredníctvom našich sociálnych sieti a webu.

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.