PGL Major Antwerp: Rozlúčili sme sa s veľkými favoritmi a legendami

  • 18. 05. 2022 07:30

Major sa nám blíži ku koncu, po Legends stage je v hre o hlavnú výhru už len 8 tímov. Počas uplynulých dní sme mohli sledovať ako sa darilo 16 tímom, ktoré pomýšľali na postup do play off stage. Polovici sa tento sen o postupe však musel rozplynúť. Medzi nimi boli aj veľkí favoriti na samotný titul.

Team Liquid

0:3

Posledná nádej Severnej Ameriky na turnaji sa dostala do Legends Stage, vďaka ich nádhernému reverse sweepu. Toto sa im však nepodarilo napodobiť a na turnaji končia po 3 prehrách. Počas celého eventu pôsobila novo-zložená zostava dosť neisto. Robili veľa chýb a po individuálnych stránkach hráčov sa nedokázali vyrovnať svojim súperom. Nick “nitr0” Cannella a jeho spoluhráči budú musieť zapracovať na negatívnych veciach, ktoré sa v ich gameplayi vyskytli, aby sme s nimi mohli počítať ako s favoritmi v bojoch o titul.

Bad News Eagles 0:3

0:3

Kosovské prekvapenie spôsobilo ošiaľ svojou cestou na Majori, ktorá ale bohužiaľ končí bez víťazstva v legends stage. Premožitelia Sinners si našli veľa podporovateľov a mnohí verili, že by sa mohli stať čiernym koňom turnaja. Tento ich osud sa im nepodarilo naplniť a končia. Určite im však patrí obdiv za to čo dokázali.

BNE už nenadviazali na svoje radostné oslavy z Challenger Stage

BNE už nenadviazali na svoje radostné oslavy z Challenger Stage Source: PGL
Outsiders

1:3

Jame time nepriniesol ten pravý save a tímu okolo tohto ruského snipera sa nepodarilo zachrániť. Seeding pre nich nebol veľmi priaznivý a ich 3 prehry prišli proti zostavám, ktoré okupujú miesta v top 6 sveta. Už pred eventom sme počuli správy ohľadom odchodu lotyšskej hviezdy - Mareksa "YEKINDAR" Gaļinskiského. Nateraz bude zaujímavé sledovať ako sa vyvinie situácia v tíme.

Cloud9

1:3

Americká organizácia, ktorá prijala pod svoje krídla zostavu pod vedením Vladislava “nafany” Gorshkova očakávala od svojich zverencov lepší výsledok. 4.tím svetového rebríčka po 1 víťazstve a 1 prehre nastúpili proti FaZe, s ktorými prehrali a následne nedokázali poraziť brazílske legendy z Imperial. Ich cesta sa tak končí neúspechom a pred blížiacim sa IEM Dallas majú pred sebou veľa práce.

Nafany a spol. sa s Majorom lúčia ešte pred playoff

Nafany a spol. sa s Majorom lúčia ešte pred playoff Source: PGL
BIG

1:3

Berlin International Gaming sa po bezchybnom rune v RMR kvalifikácií lúčia s Antverpami so skóre 1:3 v Legends stage. In game Líder Johannes “tabseN” Wodarz a jeho družina tak bude musieť zabojovať na ďalšom turnaji. Videli sme však, že povýšenie Krimba do main zostavy bol výborný krok a určite budeme sledovať ich progres veľmi pozorne.

Imperial

2:3

Lincoln “fnx” Lau si na svojom treťom Majore svoj tretí titul nepripíše. Brazílske legendy sa po úvodných dvoch prehrách dokázali vzchopiť a zabojovali ešte o postup. To sa im žiaľ nepodarilo a svoju cestu končia. Imperial mali veľa podporovateľov medzi, ktorými bol hlavne fanúšikovia z ich rodnej Brazílie. Ani to im však nepomohlo k postupu do playoff.

Vitality

2:3

Francúzsko-dánsky super tím opäť nenaplnil očakávania, ktoré mal pred turnajom. Mathieu “ZywOo” Herbaut tak ostane stále pozadu za svojím ukrajinským náprotivkom (S1mplom) pozadu, čo sa týka počtu vyhraných Majorov. Stále všetci čakáme na väčší úspech tejto zostavy. Jeden z ľudí, ktorý im verili pred turnajom, bol aj náš Martin "BuKY", Bukovský. Ten si v našej redakčnej tipovačke zvolil Vitality ako favorita na celkový triumf.

G2

2:3

Nikola “NiKo” Kovač a jeho tím pod záštitou nemeckej organizácie G2 po troch prehrách taktiež končia. Hviezdny roster nedokázal postúpiť ďalej a je to opäť neúspešný turnaj aspoň v ich očiach. Nemanja “huNter-” Kovač aj cez svoje výborné výkony nedokázal zaručiť postup pre seba a jeho spoluhráčov.

Pre G2 je tento turnaj sklamanie

Pre G2 je tento turnaj sklamanie Source: Martin Bukovský, EPLAYER

Rozpis playoff:

Štvrtok - 16:30: NIP vs FaZe
Štvrtok - 20:00: Spirit vs FURIA
Piatok - 16:30: ENCE vs Copenhagen Flames
Piatok - 20:00: NaVi vs Heroic

Zdroj titulnej fotografie: PGL

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.