PGL Major Antwerp: Najočakávanejšia udalosť sezóny štartuje. Hrať sa bude o jeden milión

  • 07. 05. 2022 14:05

Druhýkrát po sebe si turnaj pod svoje krídla zobrala spoločnosť PGL. Už sa dva dni sa teda opäť začne sviatok pre všetkých fanúšikov. O prizepool $1,000,000 sa pobije 16 tímov v hlavnom turnaji. 8 mien už poznáme a zvyšnú polovicu doplnia tímy z Challenger Stage. V tej sa predvedie 16 tímov. Tie začínajú svoju cestu už v pondelok, 9.5 od 12:00.

Vitality vs Complexity

Začiatok zápasu: 12:00

Francúzsko-dánska zostava si svoje miesto na turnaji získala víťazstvom nad Frozenovým MOUZ. Tím plný skúsenosti a talentu patrí k najväčším favoritom na postup a určite nepočítajú s niečím rozdielnym, ako skóre 3:0 na konci Challenger Stage. Peter “dupreeh” Rasmussen, ktorý má pred sebou v poradí 17. Major sa tak pokúsi spolu so svojimi spoluhráčmi dokráčať k jeho piatemu titulu, ktorým by prepísal históriu ako najúspešnejší hráč všetkých čias.

Proti nemu sa však v prvom zápase postaví mladý tím spoza Atlantiku. Complexity sa po zmene zostavy darí vyhrávať turnaje na severoamerickej pôde a postup na hlavný turnaj Majoru by pre nich bol veľký úspech. Zápas proti Vitality bude na začiatok ťažký oriešok. Určite však pôjde o zaujímavé stretnutie, ktoré načrtne postupové ambície oboch tímov v turnaji.

Bad News Eagles vs Eternal Fire

Začiatok zápasu: 12:00

Kosovskí strelci pod názvom Bad News Eagles nám v poslednej dobe ukazujú, že s nimi treba počítať. Do pozornosti domácich fanúšikov sa dostali hlavne pri zápase proti Sinners, kde porazili našu domácu jednotku a pripravili hriešnikov o Major. Hráči ako Rigon “rigon” Gashi a Dionis “sinnopsyy” Budeci sú vo svete Counter-Striku známe mená. Ich šance na postup nie sú veľké, ale vedia sa nám postarať o prekvapenie, takže ich netreba odpisovať.

Na druhej strane ich súper z Turecka sa pokúša preraziť na scéne už dlhšiu dobu. Postup na Major je teda pre nich úspech, ktorý sa pokúsia posunúť o úroveň vyššie. Ismailcan “Xantares” Dörtkardeş a spol. určite neprišli hrať druhé husle a isto sa ich oplatí počas turnaja sledovať.

Dupreeho čaká 17.účasť na Majore

Dupreeho čaká 17.účasť na Majore Source: PGL/Stefan Petrescu
G2 vs Liquid

Začiatok zápasu: 13:15

V RMR ušiel postup na hlavný turnaj G2 o kúsok a tak sa musia prebojovať cez Challenger stage. To by však pre šiesty tím sveta nemal byť problém. Už dlho ukazujú, že chcú bojovať o každú trofej. Bohužiaľ pre nich sa ich cesta končí veľakrát striebornou pozíciou. Nikola “NiKo” Kováč sa tak pokúsi uspieť s G2 tam, kde sa mu to nepodarilo v roku 2018, kedy vo FaZe Clane prišli o Major vo finále proti Cloud9.

Tím pod vedením Nicka “nitr0” Canellu vstupuje do turnaja s nie úplne výbornými výsledkami z posledných mesiacov. Aj tak však patria k favoritom na postup. Avšak ich prvý zápas bude veľmi náročný a ich prípadne víťazstvo by bolo skôr prekvapením. BO1 formát by im tak mohol vyhovovať viac. Máme pred sebou asi najväčší šláger úvodného dňa, pri ktorom by nemal chýbať žiadny nadšenec dobrého CSka.

forZe vs Renegades

Začiatok zápasu: 13:15

Ruská zostava pod krídlami forZe sa prebojovala na Major pomerne jednoducho, čo bolo pre všetkých prekvapením. V zápase o priamy postup prehrali s NaVi a tak sa musia prebojovať cez Challenger Stage. Aj keď nepatria k najväčším favoritom, ich formu netreba spochybňovať a postup by asi neprekvapil tak veľmi, ako pri iných tímoch.

Renegades, zostava z Austrálie, ktorá je už pravidelným účastníkom na Majore, ich cesta však končí vždy rovnako a tento rok by to nemalo byť inak. Jeden z najväčších outsiderov, ktorý je umiestňovaný v pick’em challenge na pozíciu tímu, ktorý skončí na turnaji so štatistikou 0:3.

Podarí sa G2 Esports zlomiť finálovú kliatbu?

Podarí sa G2 Esports zlomiť finálovú kliatbu? Source: Martin Bukovský, EPLAYER
Astralis vs IHC

Začiatok zápasu: 14:30

Astralis sa po tesnej prehre v turnaji Blast Premier Spring Showdown vracajú do boja o Major. Dánska organizácia dúfa v krásny príbeh, ktorý by im priniesol piaty titul. Toto je však asi skôr odvážna fantázia. Aj keď po prestupe Asgera “Farliga” Jensena vyzerá zostava Astralis výborne a opäť podáva kvalitné výsledky, tak na titul to asi stačiť nebude. Postup z Challenger stage je však povinnosťou.

Premiéru na najprestížnejšom turnaji si pripíše aj Mongolské mužstvo IHC. Od nich sa však očakáva rýchly koniec na turnaji a doplnenie Renegades na pozícii tímu, ktorý skončí bez výhry. Víťazstvo v akomkoľvek zápase by bol neskutočný úspech pre nováčikov. Tento zápas by mal byť jednoduchým rozbehom Astralis za postupom.

Imperial vs Spirit

Začiatok zápasu: 14:30

Stret dvoch tímov, ktoré kvôli banom od ESIC musia do turnaja nastúpiť bez svojich trénerov. Prvým z nich je tím Imperial. Zostava pod vedením Gabriela “FalleN” Toleda prichádza do Antverp prekvapiť a pripísať na konto Lincolna “fnx” Laua tretí štart a tretí titul na Majore. Tu je ale jasné, že ak sme odpisovali Astralis, tak Imperial nemôžeme do titulových ambícii ani rátať. Už to, že sa na Major vôbec dostali, nebolo očakávané. Komplikáciou bude aj neúčasť ich trénera Luisa “peacemaker” Tadeua.

Tomu istému problému sa musí však postaviť aj ich súper z CIS regiónu - Spirit. Sergey “hally” Shavaev dostal zákaz viesť tím na Majore od organizácie ESIC, kvôli využívaniu bugov, ktorým získaval výhodu pre svoje tímy. Po tesnej RMR kvalifikácii sa teda asi neočakáva žiadna rozprávková jazda turnajom, ale aj tak by Spirit mohli patriť k tímom, ktoré sa pozrú do bojov o miliónový prizepool.

Fallenová partia nie je rozhodne v roli favorita

Fallenová partia nie je rozhodne v roli favorita Source: Facebook/Imperial
MIBR vs Outsiders

Začiatok zápasu: 15:45

Brazílska zostava MIBR sa prebojovala na Major z druhého miesta RMR kvalifikácie, kde prehrala iba proti Furii. Podobne ako Spirit, majú MIBR kvalitu na to prekvapiť a prebojovať sa na hlavný turnaj, ale čaká ich ešte náročná úloha. Už prvý zápas ukáže ich šance.

Dzhami “Jame” Ali vedie svoj tím pod menom Outsiders na ďalší Major. Outsiders sú favoritmi na postup z Challenger Stage a iný výsledok by bol obrovským prekvapením. Už ich prvé stretnutie musí byť povinnosťou. Bude zaujímavé sledovať ako sa bude dariť "Jame Time" zostave na Majore. Od toho závisí aj budúcnosť tímu, pretože Mareks “YEKINDAR” Gaļinskis prezradil, že sa nebráni odchodu v prípade neúspechu na turnaji.

ENCE vs 9z

Začiatok zápasu: 15:45

Zostava pod vedením Marca “Snappi” Pfeiffera prichádza s výbornou formou. Po príchode Pavle “Maden” Boškovića sa ENCE usadili v top 5 podľa HLTV rebríčka. Ich úspechy od začiatku roka sa nedá prehliadnuť a ENCE určite uvidíme v hlavnom turnaji. Prekvapením by nebola ani prípadná účasť vo finále.

Na druhej strane juhoamerický tím 9z prichádza bez svojho trénera Rafaela “zakk” Fernandesa. Tretí tréner, ktorý dostal ban od ESICu sa do Antverp nepozrie. 9z tak stratili akúkoľvek šancu na prekvapenie a pre ENCE tak toto musí byť dominantné víťazstvo.

Snappiho emócie krátko po postupe na Major

Snappiho emócie krátko po postupe na Major Source: PGL/Stefan Petrescu

Zdroj titulnej fotografie: pglesport.com

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.