Otvorené kvalifikácie sú u konca, kto sa z Česko-Slovenska pozrie na RMR?

  • 27. 08. 2022 22:50

Dlhé, náročné a zároveň veľmi chaotické, aj to sú slová, ktorými by sa dali popísať 4 otvorené kvalifikácie na RMR IEM Rio Major.

Priemerne sa každej kvalifikácie zúčastnilo skoro 630 tímov, kvalifikácie sa hrali formátom Single-elimination, kde všetky zápasy, okrem kvalifikačných sa hrali systémom Best-Of-One, kvalifikačné zápasy sa hrali systémom Best-Of-Three (najlepší zo série troch zápasov). Všetky kvalifikácie sa odohrali pomocou platformy ESEA, prvá kvalifikácia sa však potýkala s mnohými problémami, ohľadom ktorých sa mnoho hráčov sťažovalo na sociálnych sieťach

Prvá otvorená kvalifikácia sa konala od 15. Augusta. Táto kvalifikácia hneď na začiatok priniesla dobré správy a to že slovenský hráč Dávid “frozen” Čerňanský sa pozrie na Európske RMR s tímom MOUZ. Ďalším príjemným prekvapením tejto kvalifikácie bolo aj piaté umiestnenie tímu OG, v ktorom figuruje český hráč Adam “NEOFRAG” Zouhar, ktoré zabezpečilo poslednú pozvánku prvej kvalifikácie do Európskeho RMR. Významným úspechom bolo aj v prvej kvalifikácií umiestnenie Team Sampi a to v TOP16 kvalifikácie. TOP64 si delil SINNERS esports, eSuba a tím Apeks kde hrá Martin “STYKO” Styk.

NEOFRAG v drese OG na turnaji od BLASTu Source: Fraglíder

Druhá kvalifikácia sa začala hrať 20. Augusta, pre česko-slovenské však žiaľ bola len ďalšou snahou, v TOP16 sa prekvapivo umiestnila eSuba. Do TOP32 sa prebojoval tím SINNERS esports a tím ENTERPRISE esports.

Tretia kvalifikácia priniesla ešte viac horkej chute pre česko-slovenských fanúšikov. Jediný tím v TOP32 z nášho regiónu bol SINNERS esports. Do TOP64 sa prebojovala taktiež aj eSuba, Dynamo ECLOT a tím Apeks.

Posledná kvalifikácia už nepriniesla žiadne ovocie pre našu scénu, Team Sampi spolu s Apeks sa umiestnili v TOP32, do TOP64 sa zmestil ešte tím ENTERPRISE esports, ostatné tímy vypadli v pavúku ešte skôr. Richard "shox" Papillon (Apeks) sa tak historicky nezúčastni prvý krát na majore v hre CS:GO.

shox na Majore v Antverpách Source: PGL

Zastupovať našu scénu bude na Európskom RMR Dávid “frozen” Čerňanský za MOUZ a Adam “NEOFRAG” Zouhar za OG.

RMR sa bude hrať formátom Swiss pre 16 tímov a bude rozdelené na dve skupiny a to RMR A a RMR B, každá skupina bude obsahovať 16 tímov, na vylosovanie skupín si však budeme musieť ešte počkať. Všetky zápasy sa budú hrať formátom Best-Of-One až na zápasy kde sa bude hrať o elimináciu a postup. TOP8 tímov z každej skupiny sa pozrie na IEM Rio Major vo vypredanej Jeunesse Arena, ktorá sa nachádza v symbolickom meste Brazílie Rio de Janeiro.

Zdroj informácií: liquipedia.net

Zdroj titulnej fotografie: Fotobanka PGL

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.