Organizácie sa mali dohodnúť, návrat dev1ca do Astralis je blízko

  • Sebastián Soroka
  • 03. 10. 2022 17:40

Prestupová sága neutícha, ba naopak. Portál jaxon.gg prišiel s ďalšími informáciami ohľadom Nicolaia "dev1ce" Reedzta. Organizácie Ninjas and Pyjamas a Astralis sa mali dohodnúť na prestupovej čiastke. Blíži sa tak devicov návrat domov?

Už niekoľko týždňov unikajú spoza opony informácie o dev1covej situácii. Dánsky hráč prejavil záujem vrátiť sa do tímu, kde získal svoje 4 Major tituly. Škandinávske organizácie sa však nevedeli zhodnúť na prestupovej sume. NIP mali údajne požadovať od Astralis $1,000,000 (za rovnakú sumu mali device kúpiť). Napokon však obe zúčastnené strany našli kompromis a Astralis zaplatia za návrat svojho legendárneho hráča "iba" niečo okolo $600,000.

Aktuálne už do rokovaní vstúpil aj samotný hráč, ktorý sa dohaduje na podmienkach novej zmluvy. Prestup by sa mohol skompletizovať po Majore v Rio de Janeiro, ktorý sa uskutoční 5-13.novembra, piše jaxon.gg.

Koho nahradí?

Pri očakávanom presune devica pod krídla Astralis je na čase špekulovať o tom, koho v tíme nahradí. Do úvahy by za bežných okolností pripadal Asger "Farlig" Jensen, ktorý rovnako ako device zastáva pozíciu snipera. Po medializovaných správach ohľadom Kristiana "k0nfig" Wieneckeho, ktorý utrpel zranenie členka po šarvátke v nočnom bare na Malte sa uvoľnilo v Astralis miesto na inej pozícii. K0nfig je oficiálne kvôli zdravotným dôvodom mimo hru, avšak podľa webu jaxon.gg s ním už Astralis viac nepočítajú.

V hre je tak možnosť, že Astralis učinia v tíme hneď dve zmeny, respektíve, že farlig sa pretransformuje na rolu riflera.

Nešťastný odchod

Devicovo rozhodnutie opustiť Astralis a prijať ponuku od slávnej švédskej organizácie sa stalo udalosťou roka 2021. S miliónovým prestupom sa však spájajú najmä nenaplnené očakávania. Device pobudol v základnej zostave iba necelých 8 mesiacov. Po viacerých komplikáciách v osobnom živote sa v decembri 2021 dobrovoľne vypýtal na lavičku náhradníkov a zo súťažného hrania sa na istý čas stiahol. Teraz je pripravený na návrat.

Počas svojho pôsobenia v NIP zvládol dopomôcť svojim spoluhráčom k titulu z IEM Fall a postúpiť do semifinále štokholmského Majoru.

Dev1ce v drese Astralis po výhre tretieho Major titulu Source: Jan Hložek, EPLAYER

Zdroj titulnej fotografie: PGL

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.