Október: EPLAYER ranking - blíži sa vyvrcholenie sezóny

  • Martin Bukovský
  • 04. 10. 2021 18:00

September so sebou priniesol veľky počet turnajov, na čom sa ukazuje aj presnosť nášho rebríčku. Tak ako každý mesiac, aj tento sme sa pohrávali s viacerými nápadmi a ideami. Tieto nápady nie sú len z našich hláv, adresujú ich aj ľudia zo scény a preto by sme aj vás chceli požiadať, napíšte nám vaše nápady! Počúvame, čo si komunita želá a snažíme sa to implementovať.

Jednou z týchto ideií bolo aj uzatváranie turnajov. Je fér dávať tímom body z kvalifikácie, keď pozvané tímy na hlavný turnaj ešte nemali šancu? Rozhodli sme sa preto spustiť simulácie a analýzy, čo by sa s rebríčkom udialo, keby turnaje boli dané do „balíčka“. Tento balíček by obsahoval kvalifkácie a samotný turnaj, body za všetky tieto turnaje by sa rozdelili až po skončení hlavného turnaja. Táto myšlienka nám dáva zmysel, preto aj tento mesiac ešte nepriratávame body za ESEA súťaže, nakoľko nie všetky sú ukončené a niektoré tímy by boli zvýhodnené len preto, že vypadli v nižšej divízií.

Vaše nápady píšte na ranking@eplayer.cz alebo na bukovsky.martin@eplayer.cz .

[FIXING LOG]

  • pridané turnaje za mesiac september, ich zoznam nájdete na eplayer.cz/ranking
  • zmenený tier na ESL Pro League, novo-vytvorený tier s názvom „Pro League“ , počet tierov sa tak zvýšil na 13
  • aktualizované profily 75 hráčov
  • aktualizovaných a pridaných 43 tímov
  • opravený bug pri Instagrame SINNERS (ďakujeme Fajtik.psd)
  • spustenie analýz ďalších verzií rankingu

Kompletný rebríček 20. najlepších tímov nájdete na stránke eplayer.cz/ranking

Objasnenie poradia

SINNERS – najlepší český tím aj tento mesiac preukazoval svoje prednosti. Ich pôsobenie na hranici Tier 1 scény im tento mesiac prinieslo niečo cez 300 bodov.

ENTERPRISE – česko-slovenská dvojka dokázala v tomto mesiaci vyhrať 10. Tisport COOL ligu a aj Y-Games Pro Series, nasledujúca výhra MSR a Sazka ELEAGUE by im mohla priniesť imaginárny česko-slovenský grandslam. Tento mesiac sa preto začali doťahovať na pozíciu č. 1 a odvďalovať od ich rivalov z Entropiq.

Entropiq Prague – druhé miesto v 10. Sezóne Tipsport COOL ligy a účasť na TWR Masters boli dva hlavné turnaje, ktoré im priniesli väčší počet bodov. Za ENTERPRISE ale začínajú zaostávať, za posledné mesiace im chýba ten najcenejší kov.

eSuba – modrá krev bola posledné mesiace pozadu za najlepšou trojkou. Ich pôsobenie na Európskej scéne v turnaji Gjirafa50 Masters League Season 2 ich potiahlo vyššie, minulomesačný nepostup do play-off 1. Tisport COOL ligy ich ale bude mrzieť veľmi dlho, niektorým hráčom to možno ublíži aj v rebríčku 15. najlepších, ktorý sa už pomaly začína rysovať.

Sampi – tím okolo Queztona sa tento mesiac posunul o 2. priečky nahor. Dopomohla im k tomu základná časť Sazka ELEAGUE, v ktorej sme Dynamo Eclot vidieť nemohli. Nádielku bodov nazbierali aj v CEE Champions CZ/SK kvalifikácií, kde postúpili na hlavný turnaj.

Dynamo Eclot – ich minulomesačný posun z 18. miesta na 5. ostane dlho zapísaný v histórií nášho rebríčka. Tento mesiac síce dokázali urvať 3. miesto v dvoch tuzemských ligách, no absencia práve v Sazka ELEAGUE a CEE Champions ich bude mrzieť. Aktuálna forma tímu by mala rozhodovať aj o jeho pozvánkach do turnajov. Práve Dynamo Eclot sa dokázali vyšvihnúť vysoko, no pozvánku do CEE Champions aj tak neobdržali a aj práve toto je jeden z cieľov EPLAYER rebríčka zmeniť.

eEriness – k udržaniu ich pozície pomohlo 7. miesto zo Sazka ELEAGUE základnej časti, účasť na CEE Champions uzavretej kvalifikácií a tak isto aj 10. miesto v YGames Pro Series. eEriness sa tak zrejme stanú stálym tímom obhajujúci posledné priečky TOP10 tímov u nás.

DarkTigers – DarkTigers sa podarilo vyhrať 2. Tipsport COOL ligu a postúpiť do play-off Sazka ELEAGUE. K tomu si pripísali aj 2.miesto z Gamefair 2021 a tím okolo Henkkyho tak poskočil o 3 miesta.

Headhunters – mix okolo Leviho dokázal tento mesiac získať pomerne dosť bodov, no odídenie MAXXa a Zyoreda do organizácie Cryptova ich o pár pripravilo.

GLORE – s obmenenou zostavou zatiaľ hráči GLORE nedokázali naviazať na úspechy, ktoré ich vytiahli až na 5. priečku u nás. Dokázali sa kvalifikovať do CEE Champions uzavretej kvalifikácií, no tam podľahli tímu okolo Skyy a tak tých bodov tento mesiac nezískali veľa.

eSuba Youngsters – akadémia modrej krvi získali body za ich 5 mesačné pôsobenie v YGames Pro Series, s jedinou zmenou od začiatku ich zostavy si získali dobré miesto aj v minulomesačnom rebríčku, čo ich skrz náš rebríček dostalo aj na 21Games Gamefair turnaj, kde brali 3. miesto.

Fadee Gaming – absencia v najvyšších ligách a aj nepostup do play-off na Gamefair ich posunul až na 12. priečku. Zmena v zostave im ale neublížila, nakoľko jadro hráčov stále drží.

Brute – hráči Brute získali body za 8. Miesto Sazka ELEAGUE základnej časti a pár aj za kvalifikácie na CEE Champions.

Necroraisers – Skyy a spol. získavajú body pod rôznymi mixami v rôznych kvalifikáciách. Postup na MSR 2021, CEE Champions kvalifikácie a tak isto aj AOC MČR Tour. Oproti minulému mesiacu si polepšili o 2 miesta.

Cryptova – príchod MAXXa a Zyoreda môže ostravskej organizácií iba pomôcť. To sa ale odzkradlí až v ďalších mesiacoch. Body získali v 2. Tipsport COOL lige (ako organizácia), v 1. kvalifikácií na MSR 2021, kde vo finále zdolali eSubu.

Universe – zostava Universe sa po obmenách už stala stabilnou. Body získali z 2. Tipsport COOL ligy no oproti Necroraisers či Fadee Gaming v ich aktivite trochu zaostávajú.

BloodyDevils – nováčik v našom rebríčku s navrátilcom HoLLym sa objavil v rebríčku 20. najlepších predovšetkým za 4. miesto v Gamefair turnaji, ale aj za účasť v 2. Tipsport COOL lige a 3-4. miesto v MSR kvalifikácií.

Gifted.uRage – organizácia Gifted si v poslednej dobe prechádza obmenou zostavy. V ich farbách sa predstaví aj Crazyy, bývalá stálica Brute. Veľkú hŕstku bodov získali v CEE Champions kvalifikáciách.

Online Vision Gaming – pôsobenie v COOL lige a body ešte za jednu z mála offline akcií, QD 2021, im zaobstaralo 19. priečku v rebríčku. Oproti minulému mesiacu si ale nepolepšili, padli o 2 miesta.

Moops – O dve miesta padol aj mix okolo rpg. Tesný nepostup na MSR tvoril väčšinu ich bodov získaných tento mesiac. Na ich krk ale dýcha Andromeda a Brute Acedemy a to v naozaj tesnom závese.

FB1.png

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.