Okolnosti pomohli mousesports, frozen bude na Majore jediným zástupcom domácej scény

  • Sebastián Soroka
  • 05. 10. 2021 22:40

Zbabraný výsledok na turnaji IEM Fall 2020 Europe nakoniec tím mousesports nebude mrzieť. Retrospektívne už hráči o svojom postupe na Major rozhodli na evente Flashpoint S3 , kde si za celkové prvenstvo odniesli 1600 RMR bodov. Tento počet bodov im nakoniec dal istotu postupu, hoc v posledných dňoch sa spoliehali aj na pomoc iných tímov.

Frozen bude na Majore jediným zástupcom CZ/SK scény

Pre Slováka Davida "frozen" Čerňanského bude štokholmský Major druhou účasťou na najväčšom turnaji sveta. Prvú si odbil ešte pred dvoma rokmi na Starladder Berlin Major 2019, s jeho tímom vtedy ostal pred bránami playoff.

Na rozdiel od svojej prvej účasti, bude pre tentokrát jediným zástupcom česko-slovenskej scény. Aj keď možno mnohí pred pár týždňami dúfali v hojnejšiu účasť tuzemských hráčov, nakoniec to bude iba frozen, ktorý ponesie zástavu domácej scény.

V súčasnej dobe ale ešte nevedno povedať z akej časti odštartujú myšiaci svoju púť na Majore. Turnaj IEM Fall 2021 Europe stále neskončil a niektoré tímy, ktoré sa v RMR bodovaní nachádzajú pod frozenom a jeho spoluhráčmi, ešte môžu navýšiť svoj celkový počet bodov.

Fnatic ani OG nepostúpili

Po sklamaniach z posledných mesiacov, prišlo pre tím Fnatic hneď ďalšie. Švédska organizácia sa po období bez poriadnych výsledkov rozhodla vyskúšať experiment s medzinárodnou zostavou. Zatiaľ však britské duo ALEX a Mezii nepriniesli legendárnej značke požadované úspechy. Fnatic je značka, ktorá má v histórii svoje čestné miesto. Nevidieť ju tak na turnaji, ktorý sa mal navyše konať na ich domácej pôde rozhodne navodzuje dojem nesplnených očakávaní.

Spokojní nemôžu byť ani OG, ktorí nám v druhej polovici tohto roka predvádzajú slušné výkony a vo všeobecnosti sa rátalo s tým, že im účasť v Štokholme neújde. Nanešťastie, pre európsky mix nešlo všetko podľa predstáv a AleksiB tak musí na svoju ďalšiu účasť na Majore čakať. OG sa tak tak pre tento rok pridali do klubu tímov bez Major účasti, rovnako ako Complexity, či FunPlus Phoenix.

Zdroj titulnej fotografie: liquipedia.net/StarLadder

Krimz zažíva s Fnatic ťažké obdobie Source: © liquipedia.net/ESL

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.