Ruských hráčov trápia cestovné víza. Ako veľmi to ovplyvní kvalifikáciu na Major?

  • Sebastián Soroka
  • 24. 09. 2022 13:05

Krátko pred európskym RMR sa dostáva viacero ruských zástupcov do problémov. Európska komisia 9.septembra sprísnila kritéria na vydanie cestovných víz. Ohrozená je tak účasť viacerých hráčov, respektíve tímov, ktorí sa majú už 4.10 zúčastniť európskeho RMR na Malte.

S informáciami prišli zahraničné portály cybersport.ru a dust2.dk. Pre HLTV.org následne problémy s vízami potvrdil britský hráč Owen "smooya" Butterfield, ktorý je súčasťou tímu Benched Hereos, kde sa nachádza aj jeden ruský hráč. Okrem toho Smooya potvrdil, že problémy s udelením víz má aj turecký hráč Buğra "Calyx" Arkın. Súčasná situácia postihuje okrem Benced Heroes aj tímy 1WIN, Aurora a K23.

Cybersport.ru potvrdil, že z tímu 1WIN majú víza zabezpečené len Egor "flamie" Vasilyev a Igor "lollipop21k" Solodkov.

Alternatívy?

Podľa pravidiel ESL môže každá zostava využiť jedného náhradníka, ktorý bol uvedený na predturnajovej súpiske, respektíve do základnej zostavy môžu tímy angažovať aj svojho trénera. Nahradiť však v zostave dvoch hráčov už možné nie je. V takom prípade siahne organizátor po alternatívnom riešení a teda pozvánku na turnaj obdrží tím, ktorý v poslednej kvalifikácii získal 7.miesto. V tomto prípade sa jedná o poľský celok Illuminar. Druhý v poradí, ktorí by mali nárok na pozvánku je ruská zostava s názvom Forward. Aj tej by však s najväčšou pravdepodobnosťou hrozili problémy so získaním cestovných víz. Ďalší tím, ktorý by mal nárok na pozvánku však už určený nie je, nakoľko v kvalifikácii obsadil zvyšok tímov delenú 9-16.priečku.

Ako by sa postupovalo v prípade, že na turnaj sa nebudú môcť dostaviť viac ako dva tímy organizátor neuviedol. Spoločnosť ESL potvrdila pre portál dust2k.dk, že registruje problémy s udeľovaním víz, avšak bližšie stanovisko zatiaľ nezaujala. S najväčšou pravdepodobnosťou tieto problémy budú pretrvávať aj do ďalších mesiacov.

Európske RMR začína 4.10.2022. Event sa odohraje na Malte.

Zdroj titulnej fotografie: ESL

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.