Ohliadnutie sa za Europe RMR - group A: Favoriti nesklamali, prekvapili forZe

  • 20. 04. 2022 22:30

V skupine A PGL Europe RMR turnaja sa proti sebe postavilo 16 tímov z toho najlepšieho, čo ponúka Európa a CIS región. Počas celého priebehu skupiny sme mohli sledovať zaujímavé zápasy a príbehy, ktoré sa v bojoch o Major písal potom a krvou hráčov na serveroch. Teraz už však poznáme 4 zostavy, ktoré si pripíšu status legendy a 4, z ktorých sa stali challengeri.

BIG prekvapivo legendami, nechýbajú najvyššie postavené tímy

Zostavy okolo Cadiana a Tabsena boli prvé, ktoré sa mohli tešiť z postupu do Antverp. Po troch zápasoch mali na svojom konte 3 víťazstva, ktoré im zabezpečovali lístok na Majore. BIG nestratili počas celej skupiny ani mapu aj vďaka výborným výkonom ich juniora Krimba. Heroic si zabezpečili miestenku v hlavnom turnaji po tesnom víťazstve nad Simplovým NaVi. Následne sa k nim pridali FaZe so skóre 3:1 a NaVi po víťazstve v zápase o 4. miesto, kde si hladko poradili s forZe.

NaVi zvládli úlohu favorita

NaVi zvládli úlohu favorita Source: pglesports.com
Problémy favoritov za postupom a prekvapenie v podobe forZe

Súboje o 5. až 8. miesto, ktoré zabezpečujú postup do Challenger stage, boli náročné pre všetky tímy. forZe, ktorí skončili na 5. mieste po prehre s NaVi, prešli celou skupinou pomerne jednoducho. Vitality a Outsiders boli favoritmi na postup. Obe zostavy sa však o svoje miesto museli pobiť, až do posledných kôl. Francúzsko - dánska zostava si vybojovala postup po veľmi náročnom zápase proti frozenovmu MOUZ, Outsiders boli na Inferne proti SAW na pokraji vyradenia, ale zachránila ich najväčšia hviezda Jame svojim clutchom a Outsiders zápas otočili. Posledným postupujúcim sú Turci pod záštitou Eternal Fire postupujú pod víťazstvom nad OG po výsledku 2:0. Výsledok však nezodpovedal zápasu, ktorý bol veľmi tesný a tak tím vedený nexom stratil nádej na úspech.

Major bez slovenského zastúpenia

V bojoch o najprestížnejší turnaj sme mali dve dslovenské želiezka v ohni. Bohužiaľ sa to však ani frozenovi a ani Zerovi nepodarilo. GamerLegion po 3 prehrách skončili na delenom poslednom mieste. Mali pred sebou veľmi ťažkú úlohu a tú nezvládli, aj keď miestami to bolo tesné. Zero a spol ukázali, že do Bukurešti nešli iba na výlet a podali bojovný výkon. Frozen na druhej strane nebol ďaleko od postupu. Po 2 víťazstvách a 1 prehre och čakal náročný zápas proti FaZe, kde svetová jednotka ukázala svoje kvality a nedali MOUZ šancu.

Finálny súboj absolvovala zostava pod dexterovým vedením proti Vitality. Všetky tri mapy skončili tesným výsledkom. Nanešťastie sa frozen so svojimi spoluhráčmi tešili iba raz a prehrali 2:1. MOUZ neprialo šťastie, ktoré potrebovali v kľúčových momentoch. Tým pádom nebudeme mať slovenské zastúpenie na Majore prvýkrát po 9 rokoch. Naposledy sa to stalo na turnaji DreamHack Winter 2013.

Zero sa na svoj druhý Major v kariére neprebojoval

Zero sa na svoj druhý Major v kariére neprebojoval Source: pglesports.com
Postupujúce tímy

Heroic - PGL Major Antwerp 2022
BIG - PGL Major Antwerp 2022
FaZe Clan - PGL Major Antwerp 2022
Natus Vincere - PGL Major Antwerp 2022

forZe - PGL Major Antwerp 2022 Challenger Stage
Vitality - PGL Major Antwerp 2022 Challenger Stage
Eternal Fire - PGL Major Antwerp 2022 Challenger Stage
Outsiders - PGL Major Antwerp 2022 Challenger Stage

Zdroj titulnej fotografie: pglesports.com

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.