Oficiálne zmeny: Aleksib bude riadiť zostavu G2 Esports, nexa sa pokúsi nájsť šťastie v OG

  • Sebastián Soroka
  • 24. 01. 2022 13:15

Včerajším dňom sa už aj po oficiálnej stránke uskutočnil dlho očakávaný obchod medzi organizáciami OG a G2 Esports. IGL pozície v jednotlivých tímoch si vymenili Aleksi "Aleksib" Virolainen a Nemanja "nexa" Isaković. Do G2 Esports prichádza aj bývalý tréner Vitality Rémy "⁠XTQZZZ⁠" Quonia

Pred Aleksib, ktorý sa v roku 2019 po vyradení zo zostavy ENCE upísal tímu OG ako IGL, stojí ďalšia výzva. G2 Esports zbrojili počas zimnej prestávky na plné obrátky. Do svojho tímu priviedli okrem fínskeho hráča aj 16-ročného Ilyu "m0NESY" Osipova z akadémie Natus Vincere. Major finalista z IEM Katowice 2019 tak bude musieť manažovať ambície ruského mladíka a tiež aj rodinné duo bratrancov Kováčových (NiKo a huNter). Celú zostavu formuje Francúz Audric "JACKZ" Jug. Dopomáhať s prípravou tímu na turnaje bude už spomínaný XTQZZZ, ktorý 3 roky úspešne viedol francúzsky celok Vitality.

S G2 Esports sa tak musel rozlúčil nexa. Nové zázemie ale nehľadal dlho. Miesto v zostave mu v rámci obchodu medzi organizáciami poskytli v OG. U európskeho celku sa zdalo, že aj oni si prejdú výraznejšou rekonštrukciou, nakoľko sa vo veľkom špekulovala o odchode Valdemara "Valde" Bjørn Vangså. No vzhľadom na blížiaci sa začiatok turnajov, to vyzerá tak, že jediná zmena v OG bude iba na IGL pozícii.

Papierovo sú na tom rozhodne lepšie G2 Esports. S takýmto super teamom bude čokoľvek iné ako post svetovej jednotky obrovské sklamanie. Nuž, minulosť nám už viackrát ukázala, že tím plný veľkých hviezd nemusí vždy priniesť požadované výsledky. Zhodou okolností Nikola "NiKo" Kováč si už takýmto sklamaním prešiel. V tíme FaZe bol totiž viackrát súčasťou fantastickej zostavy, ktorú tvorili legendy a extrémne talentovaní hráči. No na nastolenie dominancie, akú sme kedysi videli u tímu Fnatic, NiP, či Astralis to nestačilo. Rovnako tak ani na výhru Majoru, či IEM Katowice a ESL One Cologne. Netreba tak dlho uvažovať nad tým, na koho bude vyvíjaný počas roka 2022 najväčší tlak.

Základná zostava G2 Esports

Nemanja "⁠huNter-⁠" Kovač
Audric "⁠JaCkz⁠" Jug
Nikola "⁠NiKo⁠" Kovač
Ilya "⁠m0NESY⁠" Osip
Aleksi "Aleksib" Virolainen

Rémy "⁠XTQZZZ⁠" Quoniam - tréner

Základná zostava OG:

Shahar "flameZ" Shushan
Mateusz "⁠mantuu⁠" Wilczewki
Valdemar "⁠valde⁠" Bjørn Vangså
Nikolaj "⁠niko⁠" Kristensen
Nemanja "nexa" Isaković

Casper "ruggah" Due - tréner

Zdroj titulnej fotografie: YouTube/G2 Esports

nexa už viac nie je súčasťou G2 Esports Source: liquipedia.net/ESL

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.